Menu

Wat is Cyber Monday? - Shoppen met kortingen

Deel dit artikel:

Wat is Cyber Monday

Cyber Monday is de maandag die valt na het weekend na Black Friday. Net als deze knotsgekke vrijdag, werd deze online versie gelanceerd door Amerikaanse marketing professionals.

Wie heeft Cyber Monday bedacht?

Ellen Davis en Scott Silverman mogen deze uitvinding op hun naam schrijven. Voor wie niet houdt van de echte solden of van verregaande koopjesgekte, is dit de uitgelezen kans om sterk afgeprijsde producten te kunnen kopen. Je hoeft hier niet de deur voor uit.

Cyber Monday is de dag waarop je gewoon vanuit je luie stoel kunt genieten van de solden. Je geniet op deze dag gewoon van extreem grote online kortingen. De online prijzen zijn op deze dag gewoon net zo laag als op Black Friday! Online naar de solden gaan heeft vele voordelen. Je hoeft je tent of je slaapzak niet op te zetten voor een winkel of warenhuis. Alles wat je moet doen, is op tijd online zijn om je slag te kunnen slaan!

Cyber Monday in de Verenigde Staten

We hoeven je alvast niet uit te leggen dat Cyber Monday in de VS ongemeen populair is. Het aantal verkopen op deze dag groeit nog steeds! Ieder jaar wordt op deze dag meer verkocht dan op dezelfde dag het jaar voordien! Het eerste jaar dat Cyber Monday plaatsvond, was 2005.

Ondertussen waait ook Cyber Monday als online koopjesdag over van het Amerikaanse continent naar het Europese. Vele mensen kennen Cyber Monday al omdat ze op deze dag al goede zaken hebben kunnen doen. Anderen hebben nog nooit van de dag gehoord. Met dit artikel hopen we daar verandering in te brengen. Iedereen houdt van solden en koopjes. Online is dat niet anders!

Cyber Monday in België

Vaak zien we dat online Black Friday en Cyber Monday in België gewoon in elkaar overgaan. Sommige webshops bieden op Black Friday ook al koopjes aan. Ze gaan daar het hele weekend mee door en op Cyber Monday gaan de koopjes gewoon door. In vele gevallen spreken we dan niet over 1 dag van sterk verlaagde prijzen, maar wel van liefst 4 dagen.

Net zoals bij de echte solden proberen zowel de consumenten als de webshops deze periode te verlengen. Zo is het niet ongewoon om in het begin van de maand november al goede buitenkansjes te vinden. De periode waarin je je slag kunt slaan, wordt ook online steeds langer.

Voor grote en kleine webshops!

Traditioneel nemen de grootste en bekendste webshops elk jaar deel aan Cyber Monday. Dat wil echter niet zeggen dat je in kleinere webshops geen goede zaken zou kunnen doen. Mensen die er de voorkeur aan geven om te kopen bij een klein bedrijf, houden namelijk ook van solden. Online is dit niet anders.

Mond-aan-mondreclame is in dit geval heel erg belangrijk, omdat kleinere bedrijven niet over hetzelfde budget voor publiciteit beschikken als de grote concurrenten. Trouwe klanten zijn echter altijd bereid om reclame te maken voor hun favoriete online winkel!

Wanneer valt Cyber Monday in 2108?

Voor wie deze dag niet wil missen: Cyber Monday 2018 valt op maandag 26 november!

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen