Menu

Wat is Bootstrap? | Betekenis en Definitie

Wat is bootstrap

Bootstrap is geheel van hulpmiddelen dat gebruikt wordt bij het maken van websites en andere toepassingen voor het web.

Betekenis Bootstrap

Bootstrap is gratis en open source. In dit framework vind je sjablonen gebaseerd op HTML en CSS. Deze set van elementen voor HTML en CSS is vrij uitgebreid. Ze kunnen gebruikt worden voor typografie, formulieren, knoppen, navigatie en andere interfaceonderdelen. Het framework bevat ook Javascript-extensies.

Bootstrap werd bedoeld om het ontwikkelen van websites eenvoudiger te maken. Het framework werd ontwikkeld door twee ontwikkelaars van Twitter: Mark Otto en Jacob Thornton. Zij zorgden er met Bootstrap voor dat de interface van de microblogdienst op een consistente manier kon worden ontwikkeld. In het begin was het de bedoeling dat het framework enkel binnen Twitter zou worden gebruikt.

Vanaf 2011 kan iedereen het framework gebruiken en is het eenvoudig downloadbaar op Github. Behalve door Twitter wordt bootstrap nu ook gebruikt door NASA, de University of Washington, FIFA, Newsweek en VOGUE.

Lees meer...

Commentaar in C++

Het is mogelijk om in een C++ programma tekst toe te voegen, zonder dat deze tekst gezien wordt als acties die door de computer moeten uitgevoerd worden. Deze tekst wordt commentaar genoemd. Plaatsen van commentaar in de programmatekst kan de programmeur helpen bij het lezen en begrijpen van het programma. Commentaar wordt door de compiler genegeerd maar blijft wel in de programmatekst staan.

Lees meer...

De geschiedenis van C++

C++ is geëvolueerd uit de programmeertaal C, die op zijn beurt is ontsproten uit twee andere talen, namelijk BCPL en B. BCPL is in 1967 ontwikkeld door Martin Richards om software en compilers te schrijven voor besturingssystemen. Ken Thompson heeft vele elementen van BCPL in zijn eigen programmeertaal B verwerkt. Hij gebruikte zelf B om in 1970 bij Bell Laboratories één van de eerste versies van het UNIX besturingssysteem te schrijven.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen