Menu

Wat is een podcast? | Betekenis en Definitie

Wat is een podcast

Podcasts waren in het begin vooral geluidsbestanden van uitzendingen van radioprogramma’s, lezingen of muziek. Ondertussen worden ook videobestanden als podcast aangeboden. Deze worden vodcasts genoemd. Zowel de audio als de videobestanden worden online aangeboden door webfeeds of door bestanden waar je je kunt op abonneren via de Apple Store en de Google Play Store.

Hoe kun je podcasts afspelen?

Podcasts werden in het begin afgespeeld met draagbare mp3-spelers. De iPod is hier een voorbeeld van. Het is echter ook mogelijk podcasts via een tablet of je telefoon te beluisteren. Hiervoor werden ondertussen handige apps ontwikkeld. Het woord podcast werd afgeleid van de iPod en het woord broadcast dat uitzending betekent. Het grote voordeel van deze manier van uitzenden is dat de luisteraar zelf kan beslissen wanneer hij of zij een programma of bestand beluistert.

Lees meer...

Wat is een vlog? | Betekenis en Definitie

Wat is een vlog

Het woord vlog verschilt maar één letter van het woord blog. De v staat voor video. Een vlog is met andere woorden dus een videoblog. In feite is vloggen het woord video en bloggen gecombineerd.

Waarom een vlog gebruiken?

Vloggen of een videoblog maken, doe je wanneer je verbaal beter bent dan schriftelijk. Wie een vlotte babbel heeft, zal het gemakkelijker vinden om te vloggen dan om te bloggen. Tegelijk kun je in kortere tijd een langer verhaal vertellen. Een blog schrijven van 600-700 woorden duurt minstens een uur.

Een vlog met hetzelfde aantal woorden opnemen, kost je heel wat minder tijd. Bijkomend zien je kijkers meteen met wie ze te maken hebben. Dit maakt je verhaal heel wat duidelijker. Een videoblog geeft je extra mogelijkheden. Zo kun je dingen in het echt laten zien en bij een blog blijft het vaak bij woorden en een foto als illustratie.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen