Menu

Wat is mijn IP? - Mijn IP adres achterhalen

Wat is een IP-adres?

Een IP is het unieke adres van je computer op het internet, het is de afkorting van Internet Protocol. Met het IP-adres kan een netwerkkaart van een computer op het internet accuraat geïdentificeerd worden.

Het adres wordt door computers en andere apparaten gebruikt om te communiceren met elkaar binnen het internet of binnen een privaat netwerk. Zo kunnen apparaten informatie en gegevens met elkaar uitwisselen. Dit gebeurt standaard met het TCP/IP protocol.

Aan de hand van je IP-adres kan heel wat informatie afgeleid worden. Zo kunnen anderen zien in welke gemeente je woont, wat je provider is, welke browser je gebruikt en welk besturingssysteem.

Statisch of dynamisch IP-adres

Een IP-adres kan statisch of dynamisch zijn. Statisch betekent dat je IP-adres altijd gelijk blijft. Dynamisch betekent dat je IP-adres veranderlijk van aard is. Dit is afhankelijk van je internetprovider.

Het IP-adres is afhankelijk van de plaats waar je je bevindt: je IP-locatie

Een IP-adres is altijd gekoppeld aan je internetverbinding. Dat is de reden waarom je computer thuis een ander IP-adres heeft dan je computer op je werk. Als je een computer van plaats verandert en ergens anders aansluit, zal deze pc ook een ander IP-adres krijgen. Dit geldt voor een internetverbinding via een kabel of via wifi van een internetprovider.

Voor een internetverbinding die je maakt met een telefoon ligt het wat anders. Dit soort verbindingen maak je met 3G of 4G via je telefoonprovider. Met dit soort verbindingen blijft je IP-adres hetzelfde. Als je op verplaatsing of thuis met je telefoon inlogt op een gewone wifi-verbinding, dan wijzigt het IP-adres van je telefoon zich.

Lees meer...

Installeren van Yasm

Yasm is een assembler vrijgegeven onder de BSD-licentie. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is voor het opstellen van de instrumenten, het helpt om de conversie snelheid van ffmpeg te verbeteren bij het gebruik van HD-codecs, zodat de installatie wordt sterk aanbevolen. yasm is vaak beschikbaar in de repositories van de meest populaire Linux-distributie, maar het heeft de voorkeur om de nieuwste versie te installeren door het opstellen van de broncode:

Lees meer...

H.264 codec installeren

H.264 codec is een digitale videocodec voor videocompressie. Het is een proces waarbij video's gecodeerd worden in een formaat dat minder capaciteit vraagt wanneer het wordt opgeslagen of verzonden. Videocompressie (of video codering) is een essentiële technologie voor toepassingen zoals digitale televisie, DVD-Video, mobiele tv, videoconferencing en internet video streaming. Standaardiseren video compressie maakt het mogelijk voor producten van verschillende producenten (bijvoorbeeld encoders, decoders en opslagmedia) inter werken. Een encoder zet video in een gecomprimeerd formaat en een decoder zet gecomprimeerde video terug in een gecomprimeerd formaat.

Lees meer...

Installeren van FFMPEG op linux server

FFmpeg is vrije software die audio- en videobestanden converteert. Met de command-line tool die is samengesteld uit een verzameling van vrije software / open source libraries. Het omvat libavcodec, een audio / video codec bibliotheek die wordt gebruikt door verschillende projecten. De naam van het project is afkomstig van de MPEG-video normen groep, samen met "FF" voor "fast forward".

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen