Menu

Claude FISCHLER ‘Food, self and identity’

Deel dit artikel:

Centrale These  Voeding is centraal in de betekenis van identiteit!

  • De manier waarop een groep eet  benadrukt diversiteit, hierachie en organisatie! Maar tergelijke tijd benadrukt het ook individualisme! (je voelt je anders tov iemand die iets anders eet).
  • Individuele identiteit  wat de mens overneemt! (op biologisch, sociologisch en psychologisch level)

+ Hij onderzoekt da manier waarop voeding samenhangt met identiteitsformatie.

De mens heeft een complexe relatie met voeding!

  • Biologisch  er is een culturele dimensie, namelijk de nutritionele en symbolische functie
  • Individueel  er is een collectieve dimensie, namelijk de psychologische en sociale functie.

+ Dit werd bestudeert in verschillende disciplines zoals biologie, antropologie, sociologie,....

MAAR

  • Is er wel echt een link tussen de biologische functie van voeding en cultuur ?
  • Is er een link met de sociale ( en dus geconstructeerde) normen en smaak ?
  • Hebben deze normen een biologische achtergrond ?
  • Hoe wordt smaak geconstrueerd ?

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen