Menu

Argumenten

Deel dit artikel:

1. Omnivore’s paradox

De omnivoor betekent autonomie en vrijheid! Maar hij is ook afhankelijk van anderen en heeft een behoefte aan variatie.  De gevolgen van deze paradox zijn:

  • De mens heeft behoefte aan variatie = noodzakelijk belang!
  • Maar we moeten ook voorzichtig zijn  er is een spanning tussen neophillia (nieuwe dingen graag willen, graag iets nieuws proberen) en neophobia (angst voor vernieuwing, vermijden van nieuwe dingen).
  • + onderzoek wees uit dat aversie voor bepaald voedsel kan worden aangeleerd (‘geprogrammeerd’)!

GEVOLG: “A humans group’s cuisine can as we shall see, be understood as a body of practices, representations, rules and norms based on classifications, one of whose essential functions is precisely to resolve (oplossen) the omnivore’s paradox”

2. The principle of ‘incorporation’

 Incorporatie (opname in groter geheel) is de basis van menselijke pogingen voor het controlere van het lichaam en de geest (en dus identiteit).

+ Voedsel brengt je in een soort van culinair systeem = een groep die het zelfde systeem gebruikt! We eten wat er in onze cultuur aanvaard wordt, en deze cultuur ordent de wereld van deze persoon in zijn eigen specifieke manier.

3. Culinary order

We denken over eten voor dat we het effectief opeten. Het culinaire systeem zorgt voor een mentale werking. + Onze cultuur bepaald wat eetbaar is en wat niet. Wanneer het wel eetbaar is, maar wanneer het ‘not to be eaten’ is rust er een taboe op dit voedsel.

+ ‘Cuisine’:

  • Een reeks van classificaties
  • Uitgevoerd door een bepaalde cultuur en de regels die met hen worden geassocieerd!
    • Zowel degene die de combinatie van elementen definieerd als
    • Degenen die de de volledige set van gebruiken en voorstellingen, gecombineert met de verzameling, productie, klaarmaking, attribution en consumptive controleert.

+ Cuisine zorgt er voor dat we de ‘omnivore’s paradox’ kunnen overkomen! Het reguleert de angst van ‘incorporating’ : worden opgenomen in een geheel.

- Cuisine is de fundamentele indentificerende waarde van voedsel! Want wanneer we eten koken, onderwerpen we het aan regels en neutraliseren we het zo!

- Koken geeft een mening en een plaats in de wereld aan voedsel, en de consumenten er van.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen