Menu

Wat is bitcoin cash en hoe kan ik het kopen?

Deel dit artikel:

Bitcoin cash

Iedereen is ondertussen vertrouwd met de term Bitcoin. Ondertussen wordt de digitale munt steeds verder ontwikkeld. Zo ontstond de Bitcoin cash die je echter niet mag verwarren met de Bitcoin. De reden om Bitcoin cash te ontwikkelen, bestond erin dat het aantal transacties met de cryptovaluta steeds groeide, waarbij duidelijk werd dat de blockchain die gebruikt wordt om Bitcoin te mijnen dit technisch niet meer aankon. Zo werd Bitcoin cash geboren.

Wat is Bitcoin cash?

Op 1 augustus 2017 werd Bitcoin cash een op zichzelf staande cryptovaluta. Het gaat, voor de duidelijkheid, dus niet om een cash versie van de digitale munt.

Wat zijn de verschillen tussen Bitcoin cash en Bitcoin?

Hoewel Bitcoin en Bitcoin cash volgens hetzelfde principe werken, zijn, er toch merkbare verschillen! We geven graag een overzicht.

Bitcoin cash beschikt over grotere blokken dan Bitcoin. De grootte van deze blocks bedraagt 8 MB in plaats van 1 MB bij Bitcoin. Dit heeft gevolgen voor de transacties. Deze worden sneller en de kosten voor de gebruikers worden gevoelig lager.

De digitale handtekening die je gebruikt bij Bitcoin cash onderging een belangrijke update. Deze handtekening kan niet gebruikt wordt bij gewone Bitcoin transacties en is veel veiliger.

Bitcoin cash maakt deel uit van een ander netwerk dan het originele netwerk. Hierdoor wordt het systeem van digitale valuta een tweede keer gedecentraliseerd.

Voor Bitcoin cash werd het Emergency Difficulty Adjustment ontworpen, waardoor het ontginnen van Bitcoins cash vergemakkelijkt wordt in vergelijking met het originele systeem van Bitcoin. Op deze manier poogt het netwerk om meer mensen enthousiast te maken om over te schakelen naar Bitcoin cash.

Bitcoin cash kopen

Bitcoin cash is een spin-off van Bitcoin. Het is eveneens een cryptovaluta en de manier waarop je deze valuta verkoopt, koopt of belegt, verschilt weinig of niets van de transacties die je in Bitcoin zou doen. Sterker nog, je vindt Bitcoin cash ook terug op websites waarop in Bitcoin wordt gehandeld. Dan denken we in de eerste plaats aan de online wisselkantoren zoals Coinbase

Wallets voor Bitcoin cash

Net zoals voor Bitcoin, heb je voor Bitcoin cash wallets nodig! Ook hier heb je de keuze tussen software wallets, hardware wallets en paper wallets. Ook hier vind je dezelfde manier van werken terug als bij de bitcoin en dien je gelijkaardige handelingen uit te voeren om de wallets aan te maken en te gebruiken.

Een goede raad voor wie Bitcoin cash wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen