Menu

Hoeveel bitcoins zijn er?

Deel dit artikel:

Hoeveel bitcoins zijn er?

21 miljoen stuks is het maximum aantal Bitcoins dat kan worden aangemaakt. Het aantal Bitcoins is beperkt, wat het voor beleggers interessant maakt.

Hoeveel bitcoins zijn er momenteel in omloop?

Momenteel zijn er 16,7 miljoen stuks in omloop. Bitcoin werkt met een vooraf bepaald maximum aantal virtuele munten. Dit maximum bedraagt 21 miljoen Bitcoins.

Hoe hoog kan de prijs van Bitcoin stijgen?

De prijs van de Bitcoin heeft net een ongekende hausse gekend en vertoond momenteel een dalende lijn. Ook in het verleden was er vaak sprake van een daling in waarde van de virtuele munt. De vraag die op ieders lippen prijkt, is dan ook of er een kans bestaat dat er zich in de toekomst nog eens zulke piek zal voordoen. We weten dat dit afhangt van de wet van vraag en aanbod.

We weten ook dat de Bitcoin gegeerd blijft omdat er slechts een bepaald aantal van in omloop komen en dat het maximale aantal nog niet bereikt is. Dit zijn punten die erop wijzen, dat het best mogelijk is dat de Bitcoin in de toekomst nog eens zal pieken.

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Wie Bitcoin of een andere cryptovaluta wil kopen, doet er goed aan om klein te beginnen. Je kunt Bitcoin ook kopen voor bedragen zoals € 20 of € 50. Je bezit dan maar een heel klein beetje Bitcoin, maar dat kan groeien! Tegelijk ben je er zeker van dat je niet te veel geld kwijtraakt, mocht de koers nu helemaal kelderen.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen