Menu

Hoe start je met Bitcoin, wat heb je nodig?

Deel dit artikel:

Starten met bitcoin

In de vorige blogs hebben we al uitgelegd wat Bitcoin precies is en hoe het werkt. We hopen in ieder geval je interesse te hebben gewekt! Mogelijk wil je zelf starten met Bitcoin en dan is het zo belangrijk dat je weet wat je hiervoor nodig hebt. Dit leggen we alvast in het volgende blog uit.

Om te starten met bitcoin, heb je een Bitcoinadres nodig

Een Bitcoinadres is een beetje te vergelijken met een bankrekeningnummer. Je hebt dit adres nodig om Bitcoins te kunnen versturen of ontvangen. Dit noemen we net zoals bij de bank, transacties uitvoeren. Een Bitcoinadres ziet er uit als een opeenvolging van hoofdletters en kleine letters. De lengte kan varieren van 23 tot 35 karakters. Zo is "1A7FefY1pid7cG5aVh9q84KY5X98oTjRK2" een mogelijk voorbeeld van hoe zulk adres eruit ziet. Nuttig om weten is dat je zoveel Bitcoinadressen kunt hebben als je zelf wil.

Hoe krijg je een Bitcoinadres?

Een Bitcoinadres kun je krijgen door je aan te melden bij een online portemonnee of wallet. Dit zijn websites waar je je kunt aanmelden:

Bij het aanmelden voor een wallet kun je in vele gevallen ook meteen een Bitcoinadres aanmaken. Dit krijg je in de vorm van een url die je zeer goed en op een veilige plaats moet bewaren. Doe je dit niet, dan ben je ook meteen je Bitcoinadres en je virtuele geld. Enige voorzichtigheid is hier dus zeker geboden.

Bitcoin kopen, waar doe je dat?

Bitcoin kun je niet alleen minen, maar ook kopen, wie zelf niet in de mogelijkheid is om deel te nemen aan het mining proces, kan Bitcoin kopen op online wisselkantoren. Dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste van deze wallets en wisselkantoren websites zijn:

Hoe kun je met Bitcoin betalen?

Nu je in het bezit bent van Bitcoin of delen van Bitcoin, kun je met deze munt ook betalen. Om iemand te kunnen betalen voor bewezen diensten of voor een product, moet je over het Bitcoinadres van deze persoon beschikken. Omdat het vrij gemakkelijk is om een fout te maken bij het overtypen van een Bitcoinadres of een bedrag in Bitcoin, krijgen mensen de raad alle gegevens te kopiëren en te plakken. Zo ben je er zeker van dat tijdens transacties geen fouten gemaakt worden. Dit is uiterst belangrijk omdat transacties in de virtuele munt niet kunnen worden herroepen!

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen