Menu

Is het te laat om Bitcoin te kopen?

Deel dit artikel:

Is het te laat om Bitcoin te kopen?

Het is duidelijk dat Bitcoin hot is de laatste weken. Eerst kregen we het bericht dat de virtuele valuta in prijs gestegen was tot € 16.000! Dit is het twintigvoud van wat de munt waard was in het begin van 2017!

Wat zeggen specialisten over Bitcoin?

Robert Shiller, de Nobelprijswinnaar voor Economie in 2013 kan er ook geen klaar antwoord op geven. De virtuele munt is niet gereguleerd en kan het daarom alle kanten uitgaan met de waarde van de digitale valuta. Het lijkt nu niet het moment om Bitcoin te kopen, omwille van de hoge koers.

Een hoge koers is natuurlijk het goede moment om te verkopen. Je Bitcoinaandelen zijn nu 20 x zoveel waard als een jaar geleden. Dit wekt interesse. Tegelijk beseffen kopers dat ze wellicht te laat zijn om nu nog te investeren in de digitale munt. Het zou in ieder geval een dure investering zijn.

Kunnen we hier spreken over een zeepbel die op barsten staat?

Ook op deze vraag kan Robert Shiller geen duidelijk antwoord geven. Met de Bitcoin kan het echt alle kanten uitgaan. Emil Oldenburg koos in ieder geval eieren voor zijn geld en verkocht al zijn Bitcoin, omdat hij niet meer gelooft in de virtuele munt.

Het is wel zo dat alles zeer vlug verandert in de wereld van de cryptovaluta. Voor hetzelfde geld stijgt de Bitcoin nog in waarde, maar tegelijk kan de koers ineens kelderen. Er is sprake van een heel onstabiele markt, waardoor zelfs specialisten zoals Nobelprijswinnaars of zelfs pleitbezorgers van de Bitcoin geen uitsluitsel kunnen geven.

De mening van Robert Catalini van MIT

Robert Catalini van MIT gaat verder in op de werking van de Bitcoin zelf. Het peer-to-peer netwerk bestaat uit verschillende knooppunten. Hoe groter dit netwerk wordt, hoe sterker het wordt en hoe veiliger. Dit is meteen ook een reden om te beginnen met Bitcoin! Iedereen die zich aansluit bij de beweging door Bitcoin te minen of te kopen, maakt het netwerk sterker en veiliger. Dit maakt het dan weer aantrekkelijker om in Bitcoin te investeren!

Hoe hoog kan de prijs van de Bitcoin gaan?

Om hier een antwoord op te kunnen geven, is het noodzakelijk om de dagelijkse en wekelijkse grafieken van de wisselkoers voor deze digitale valuta te analyseren. Hierbij is het belangrijk om te weten dat op dagelijkse basis grafieken bekijken, je weinig inzicht zal geven op lange termijn. Dat is meteen ook de reden waarom wordt aangeraden om grafieken op wekelijkse basis te bekijken. Zo krijg je meteen meer zicht op de schommelingen van de waarde van de Bitcoin.

Zo kun je op termijn gerichte analyses maken en zo beter voorspellen wanneer de cryptomunt zal pieken in de toekomst. Op basis van lange termijn analyses wordt het namelijk duidelijk dat de Bitcoin potentieel heeft om in de toekomst nog verder te pieken. Het einde is bijgevolg nog ver van in zicht! Je moet alleen geduld hebben en met beleid investeren.

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad om wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Wie Bitcoin of een andere cryptovaluta wil kopen, doet er goed aan om klein te beginnen. Je kunt Bitcoin ook kopen voor bedragen zoals € 20 of € 50. Je bezit dan maar een heel klein beetje Bitcoin, maar dat kan groeien! Tegelijk ben je er zeker van dat je niet te veel geld kwijtraakt, mocht de koers nu helemaal kelderen.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen