Menu

Zal mijn kankerbehandelingen leiden tot blijvende onvruchtbaarheid ?

Deel dit artikel:

Een aantal verschillende geneesmiddelen voor chemotherapie kan vroegtijdige menopauze , onregelmatige menstruatie en onvruchtbaarheid veroorzaken bij vrouwen . Chemotherapie drugs kan ook leiden tot onvruchtbaarheid bij mannen . Procarbazine , Temodar , cisplatine en carboplatine zijn geassocieerd met onvruchtbaarheid . Bij sommige patiënten , de steriliteit slechts tijdelijk en vruchtbaarheid hersteld binnen een jaar na het stoppen , maar permanente steriliteit komt vaker voor bij mannen als bij vrouwen die ouder zijn dan 40 jaar op het tijdstip van behandeling .

Hersenen straling kan verminderen of vernietigen van de normale productie van hormonen die de seksuele ontwikkeling en voortplanting beïnvloeden. Mannen kunnen profiteren van testosteron injecties verbeteren libido , verminderen opvliegers en osteoporose te voorkomen . Evenzo kunnen vrouwen die ervaren vroegtijdige menopauze na radiotherapie profiteren van een lage dosis oestrogeen en progesteron vervangende therapie . Deze therapie wordt gewoonlijk voorgeschreven om de symptomen te verlichten plaats vruchtbaarheid te herstellen .

Mannelijke patiënten die verlangen kinderen te verwekken na de behandeling in staat zijn om spermabank voordat de therapie . Voor vrouwelijke patiënten , het behoud en het oogsten van de eieren vereisen aanzienlijk meer tijd en kosten . De behoefte aan therapie zo spoedig mogelijk kan leiden geen voldoende levensvatbare eieren halen .

Sommige patiënten met hypofyse tumoren of tumoren in gebieden in de buurt van de hypofyse kan een abnormale productie van geslachtshormonen hebben bij diagnose . Verstoorde hormoonproductie kan leiden ovarium-of testesinsufficiëntie , resulterend in onvruchtbaarheid . Daarom kunnen deze patiënten niet profiteren van vruchtbaarheidsbehoud strategieën voor de chemotherapie .

M. L. ' s reactie :

Enkele jaren na mijn bestraling en chemotherapie behandelingen toen ik ongeveer 41 , begon ik opvliegers ervaren en wat ik dacht misschien vroegtijdige menopauze zijn. Ik vroeg mijn gynaecoloog over dit en of hij dacht dat dit gerelateerd was aan mijn chemotherapie behandelingen . Ik vroeg hem ook of mijn chemo behandelingen kunnen leiden dat ik onvruchtbaar. Hij gaf aan dat de opvliegers waren meer dan waarschijnlijk te maken met mijn behandelingen van kanker , maar hij speelde ook een aantal tests om mijn hormoonspiegels te controleren. Uit de resultaten bleek dat ik was niet onvruchtbaar , die zeer verrassend was , en ik was blij . Mijn gynaecoloog ook voorgeschreven me een hormoonvervangende medicatie genaamd Premarin . Ik nam het voor een tijdje , en het hielp met de opvliegers , maar het veroorzaakte ook mij om gewicht te winnen . Dus ik sprak met een voedingsdeskundige om te zien of er iets was wat ik kon nemen , dat was meer natuurlijke van een medicijn . Gemalen lijnzaad werd aanbevolen, en ik heb met het voor ongeveer een jaar . Het werkt geweldig , maar vergeet niet te blijven om het te nemen of de opvliegers terug zal komen.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen