Menu

Wat zijn de bijwerkingen van anti-epileptische medicatie?

Deel dit artikel:

Er zijn veel voorkomende, verwachte bijwerkingen van anti-epileptische medicatie en zeldzame, levensbedreigende bijwerkingen. Volg de instructies van uw arts precies bij het nemen van anti-epileptica. Veel van deze geneesmiddelen moet nauwgezet worden gecontroleerd met bloedonderzoek. Tabel 6 lijsten anti-epileptica en hun gemeenschappelijke en zeldzame, maar ernstige bijwerkingen.

M. L. 's reactie:

De bijwerkingen van anti-epileptische medicatie kan variëren, afhankelijk van het soort dat je neemt. Zo nam ik Dilantin voor ongeveer 15 maanden, en de primaire bijwerking die ik ervaarde was vermoeidheid. Ik heb begrepen dat dit een vrij vaak voorkomende bijwerking te verwachten, en de omvang van de vermoeidheid zal verschillen per persoon. Mijn neuroloog was in staat om een ander medicijn genaamd Provigil om te helpen met de vermoeidheid die ik ervoer tijdens Dilantin voorschrijven. Mijn man belde het mijn "picker bovenste" want dat is precies wat het deed. Het was echt geweldig in het geven van mijn lichaam die boost van energie, en het hield me van het gevoel zo moe aan het eind van de dag.

Na enkele maanden, veranderde ik van Dilantin naar een ander medicijn genaamd Keppra. Keppra niet leidt tot hetzelfde niveau van vermoeidheid die ik voelde met de Dilantin. In feite was ik in staat om te stoppen met het gebruik van de Provigil die ik nam op een dagelijkse basis met de Dilantin.

Mijn aanbeveling is dat u uw neuroloog praten regelmatig over hoe je anti-epileptische geneesmiddelen worden waardoor je het gevoel, omdat de bijwerkingen kan variëren met elke persoon. Andere medicijnen kunnen worden voorgeschreven in een poging om te helpen met uw specifieke behoeften.

Hier zijn een paar tips die me helpen boost mijn energie als ik moe voel: • Indien mogelijk, proberen om een aantal activiteiten op te nemen in uw schema. Zelfs een korte wandeling rond het blok helpt je bloed bewegen en zal je lichaam meer energie.
• Neem regelmatig een pauze waar mogelijk.
• Eet zo voedzaam mogelijk, en wees niet bang om te eten. Eten geeft je lichaam de het nodig heeft om door te gaan brandstof.
• Als een taak niet zou moeten meteen worden uitgevoerd, ofwel doe het dan niet of iemand anders het voor je doen.
• Geef jezelf toestemming om te stoppen als je moe voelt. Doe een dutje als je er een nodig hebt. Luister naar je lichaam, en beseffen dat het goed is om jezelf toestaat om het rustig aan.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen