Menu

Wat is vulvodynia?

Deel dit artikel:

Vulvodynia is een aandoening gekenmerkt door een veelheid van vulvaire en vaginale klachten die kunnen bestaan uit branden, jeuk en pijnlijke geslachtsgemeenschap. Hoewel er veel werkende diagnose van de etiologische oorzaak van dit soort vulvaire pijn wordt geen bewezen dat het definitieve antwoord. Vulvodynia wordt geassocieerd met seksuele pijn en ongemak, en veel vrouwen met deze aandoening zijn gestopt met het hebben van geslachtsgemeenschap. Veel vrouwen lijden aan deze aandoening voor vele jaren tot de definitieve diagnose is gesteld, en velen niet herkend of onbehandelde voor vele jaren.

Als je vulva klachten, medische zorg van een specialist. Samen met een volledige anamnese en lichamelijk onderzoek, kan een deel van de volgende tests worden gedaan om een diagnose te vormen: wattenstaafje test, vulvoscopy, het meten van de vaginale pH afscheidingen, en genitale culturen om seksueel overdraagbare ziekten zoals gonorroe en chlamydia-infectie uit te sluiten. Een natte mount of dia voorbereiding van de vaginale afscheiding soms worden gedaan om te zien of er andere besmettelijke processen gaande ook. Vulvodynia kan worden geassocieerd met interstitiële cystitis, dus is het ook belangrijk om een volledige urogenitale beoordeling hebben.

Sommige artsen pleiten ook een uitgebreide hormonale panel, evenals een biopsie. De Nationale Vulvodynia Association (www.nva.org) is de beste bron voor mensen die lijden aan vulvodynia. Sommige van de behandelingen hebben strikte vulva voorzichtig met het vermijden van allergenen, en de toepassing van koude compressoren en actueel verdoving medicatie 20 minuten voor coïtus inbegrepen. Hormonen zoals oestradiol alleen of gecombineerd met testosteron in methylcellulose / petrolatum toegepast op de vestibule kan ook nuttig zijn. Topical oestrogeen crèmes zijn ook gebruikt met matig succes, ze zijn veilig en effectieve behandelingen voor deze aandoening. Biofeedback en fysiotherapie zijn ook met succes toegepast. Acupunctuur, de traditionele Chinese geneeskunde techniek naald inbrengen om verhoogde chi en lichamelijke energie te bevorderen, is ook geprobeerd om met chronische pijn en ongemak. Andere medicijnen oraal of lokaal toegepast die ook zijn gebruikt onder andere tricyclische antidepressiva, gabapentine, en intralesion interferon. Wat meer experimentele methoden omvatten een lage-oxalaat dieet met calciumcitraat suppletie, actueel capsaïcine, onderdrukkende antifungale therapie, en actuele lidocaïne om de 6 uur. Sommige onderzoekers pleiten voor het bijhouden van een eetdagboek, sommige vrouwen hebben hun symptomen gekoppeld aan bepaalde voedingsmiddelen, zoals bosbessen, aardbeien, en kruidig voedsel. Operatie aan de huid die wordt veroorzaakt door het verbranden of andere symptomen moet worden gereserveerd voor hardnekkige gevallen, en velen zijn niet volledig geholpen door dergelijke vestibulectomies verwijderen.

Volgens de National Association Vulvodynia, veel vrouwen hebben een zeer gevoelige vaginale gebieden die gemakkelijk kan worden geïrriteerd en leiden tot pijnlijke irriterende symptomen zoals pijnlijke geslachtsgemeenschap. Hieronder volgt een lijst van enkele praktische suggesties te helpen handhaven vulva gezondheid. De lijst is van de NVA.org handboek:

• Draag geheel witte katoenen ondergoed.

• Gebruik panty dragen (slijtage dij-hoge-of knie-hoge slang in plaats daarvan).

• Draag loszittende broek of rok.

• Verwijder natte badpakken en onmiddellijk uit te oefenen kleding.

• Gebruik dermatologisch goedgekeurd schoonmaakmiddel zoals Purex of wissen.

• Beperk wasverzachter.

• Dubbel-spoelen ondergoed en andere kleding die in contact komt met de vulva.

• Gebruik een zachte, witte, ongeparfumeerde toiletpapier.

• Gebruik lauwwarm of koud Sitz baden te branden en irritatie te verlichten.

• Zorg dat er geen shampoo op de vulva gebied. Gebruik geen badschuim, producten voor vrouwelijke hygiëne, of geparfumeerde crèmes of zeep.

• Spoel de vulva met water na het plassen.

• Urineren voordat de blaas vol is.

• Gebruik 100% katoenen maandverband en tampons.

• Wees voorzichtig met contraceptieve crèmes of zaaddodende middelen. Lees de etiketten. Vaak veel producten bevatten irriterende stoffen of allergenen die een toch al gevoelige vaginale gebied kan beïnvloeden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen