Menu

Wat is het verschil tussen ergotherapie en fysiotherapie? Moet ik beide?

Deel dit artikel:

Het bereiken van optimale neurologisch herstel na een operatie kan een uitgebreide revalidatie betekenen . Revalidatieprogramma's zijn beschikbaar in de intramurale en extramurale instellingen . Patiënten kunnen herstel ontvangen terwijl het ondergaan van andere behandelingen, zoals chemotherapie of bestralingstherapie .

Rehabilitatieprogramma's bieden toegang tot een verscheidenheid aan behandelaars en gespecialiseerde apparatuur om patiënten te helpen krijgen een gestructureerd programma voor herstel. Een eerste evaluatie door een neuroloog gespecialiseerd in de revalidatie of een revalidatiearts , een arts die gespecialiseerd is in de fysische geneeskunde , is het noodzakelijk om te bepalen wat moet worden opgenomen in het revalidatieprogramma . Het herstel programma is aangepast aan neurologische tekorten van de patiënt . Typisch, hersentumor patiënten hebben een grondige evaluatie om fysieke tekorten evenals cognitieve tekorten te identificeren , en daarom zijn de meeste patiënten baat hebben bij een multidisciplinair programma .

Fysiotherapie behandelt zwakte , verlies van coördinatie , en beperkte uithoudingsvermogen. Tijdens fysiotherapie , patiënten leren lopen zonder hulp , een stok of rollator gebruiken , of om het veilig overbrengen van het bed naar een stoel of rolstoel . Patiënten kunnen worden voorzien van een steun of ander ondersteunend apparaat te compenseren zwakke of stijve ledematen . Activiteiten kan beginnen terwijl de patiënt nog steeds bedlegerig herstellen van een operatie , want zelfs passieve beweging van de ledematen helpt complicaties zoals bloedklonters en doorligwonden te voorkomen . Ergotherapie helpt de patiënt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten , zoals zwemmen , tanden poetsen , snijden voedsel , en dressing. Ergotherapeuten kunnen recreatieve activiteiten zoals puzzels om patiënten te helpen verbeteren van hun hand-oog coördinatie en cognitieve functie te gebruiken .

Andere behandelaars die nodig kunnen zijn in een revalidatieprogramma onder logopedisten , recreatieve therapeuten , revalidatie counselors , en neuropsychologen . Logopedisten evalueren spraakproductie en begrip . Bovendien , logopedisten werken met patiënten die moeite hebben met slikken . Recreatieve therapeuten nemen patiënten aan vrijetijdsactiviteiten , zoals koken , kunst en ambachten , en muziektherapie . Deze activiteiten zorgen voor " play" om het "werk" van fysieke revalidatie in evenwicht . Revalidatie adviseurs beoordelen de doelen van de patiënt in relatie tot de terugkeer naar het werk en gezinsleven . Neuropsychologen gespecialiseerd in het effect van hersenletsel op gedrag en cognitie . Ze helpen bij het identificeren manieren om bepaalde vaardigheden als adviseren patiënten opnieuw leren over hoe om te compenseren voor neurologische functies die worden aangetast .

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen