Menu

Mijn apotheker zei dat er een "drug interactie" tussen sommige van mijn medications.What kan zijn betekent dit?

Deel dit artikel:

Veel geneesmiddelen ondergaan chemische veranderingen in het lichaam na intraveneuze of orale toediening. Wanneer verschillende geneesmiddelen worden gebruikt op hetzelfde moment, kan een drug de normale werking van het andere beïnvloeden. Sommige geneesmiddelen worden chemisch behandeld in de lever, maar ander geneesmiddel gelijktijdig gebruikt kan de normale verwerking van het eerste geneesmiddel te beïnvloeden. Bij zowel chemotherapie geneesmiddelen en anticonvulsiva, de hoeveelheid geneesmiddel die nodig is om het gewenste effect te produceren zonder toxiciteit (het therapeutisch niveau) is erg belangrijk.

Anticonvulsieve interacties tussen geneesmiddelen zijn bijzonder kritisch omdat de patiënt epileptische aanvallen kan hebben als het therapeutisch niveau daalt. Sommige medicijnen zal het anti-epileptische geneesmiddel te verhogen, mogelijk resulterend in een toxische niveau. Ook kan het gebruik van een anticonvulsivum het andere geneesmiddel gedeeltelijk of volledig onwerkzaam maken. Uw apotheker is getraind om de lijst van uw medicijnen te onderzoeken en te zoeken naar mogelijke interacties tussen geneesmiddelen met uw anti-epilepticum. Tabellen 7 en 8 lijst geneesmiddelinteracties met anticonvulsieve en chemotherapie drugs.

Het is ook belangrijk dat u dezelfde anti-epilepticum dat uw arts voortzetten; als je verteld dat je alleen mag de merknaam medicijn, bijvoorbeeld, dit is erg belangrijk. Sta niet toe dat uw verzekeringsmaatschappij om uw medicatie te veranderen om een generieke zonder controle met uw arts om te zien of dit is toegestaan. Dit is kritischer dan bij de meeste andere medicijnen, zoals sommige generieke medicijnen zijn niet gelijk aan de merknaam medicatie. Zorg er ook voor om op te merken of het nu om een "verlengde afgifte" formulering omdat het schakelen naar een geneesmiddel met een kortere duur van het effect van uw risico op aanvallen kunnen toenemen. Chemotherapie kan ook interactie met andere medicijnen.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen