Menu

Mijn 8-jarige zoon maakt soms een soort fluitend geluid als hij ademt. Betekent dit dat hij een piepende ademhaling en astma?

Deel dit artikel:

Astma is een zeer waarschijnlijke oorzaak van uw zoon intermitterende en terugkerende lawaaierige ademhaling, hoewel uw kinderarts zal meer details en informatie nodig hebt om vol vertrouwen diagnose van de oorzaak. Herhaalde aanvallen van piepende ademhaling in-schoolgaande kinderen-jongens en meisjes-worden bijna altijd veroorzaakt door astma. De waarschijnlijkheid van astma is nog groter als hoest begeleidt piepen. Een familiegeschiedenis van astma of allergie, zoals besproken in vraag 5 is een belangrijke risicofactor voor het ontwikkelen van astma. Niet alle kinderen die piepen hoe astma. Medische evaluatie van een kind dat piepen moeten uitsluiten van andere mogelijke oorzaken voor het wheeze om de diagnose (tabel 11) vast. De lijst van deze mogelijkheden wordt de differentiële diagnose. Oorzaken van piepen bij kinderen onder andere aangeboren afwijkingen, zoals tracheale vliezen, verschillende soorten infecties, tumoren, hartaandoeningen, en andere ziekten, zoals cystische fibrose. Âoccasionally aspireren die vreemde lichamen, die vervolgens in de longen kan komen te zitten. Op dezelfde manier kan voedsel worden ingeslikt "de verkeerde buis," vooral wanneer een kind praten en kauwen tegelijk. Als het niet onmiddellijk wordt opgehoest en verdreven, kan het voedsel deeltje in een bronchiale doorgang stevig ingediend worden. Elke opgezogen vreemd lichaam kan piepende ademhaling veroorzaken en zal altijd verwijdering van het object van de bronchiale doorgangen vereisen. In 2000, vreemd lichaam aspiratie was naar verluidt verantwoordelijk voor meer dan zeventienhonderd SEH bezoeken door kinderen jonger dan 14 jaar. Specialisten schatten dat 80% van de buitenlandse lichaam aspiraties zich voor bij kinderen jonger dan 3 jaar, met een piek incidentie tussen 1 en 2 jaar, en vaker betrekken jongens.

Medische tijdschriften hebben gemeld dat alle soorten objecten zijn opgehaald uit de kinderen luchtwegen: munten, knikkers, kuilen, en klein speelgoed zijn allemaal op de lijst. In de Verenigde Staten, pinda oplopen tot de helft van aanzuiging vreemde lichamen in kinderen. Zuigelingen en peuters hebben de neiging om voedsel te zuigen, terwijl oudere kinderen hebben de neiging om niet-eetbare voorwerpen te zuigen. Het is een verstandige voorzorgsmaatregel om druiven in vieren gesneden voor het serveren ze naar uw 2-jarige. Evenzo, als hotdogs en worstjes moet op het menu van uw peuter, niet ze te presenteren in een broodje. In plaats daarvan, zorg ervoor dat je het vlees in de lengte en snijd in kleinere stukken voor het opdienen. Interessant, hebben studies aangetoond dat opgeblazen speelgoed ballonnen zijn de objecten vaakst betrokken bij dodelijk kindertijd vreemd lichaam aspiratie, samen met sferische speelgoed, zoals knikkers en balletjes.

Astma wordt vaak underdiagnosed of gemist bij kinderen. Zoals elke ouder weet, kinderen vaak vangen veel verkoudheden per jaar, in het bijzonder wanneer de school in zitting. Sommige kinderen met gediagnosticeerd astma worden ten onrechte gedacht dat terugkerende luchtweginfecties hebben terwijl ze in feite astma. Het is belangrijk voor specialisten astma onderscheiden van herhaalde episodes van bronchitis en infecties, zoals longontsteking. Ga er niet vanuit dat uw kind ervaart een slechte winter, als hij lijkt te zijn om de borst koud na borst koud, hij kan astma (tabel 12) hebben. Als dat zo is, zorg ervoor dat uw kind krijgt de juiste medische zorg om een nauwkeurige diagnose te stellen en de juiste behandeling krijgen.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen