Menu

Kan ik verwachten schade aan de hersenen als gevolg van chirurgie, radiotherapie of andere behandeling?

Deel dit artikel:

Een neurologische uitval (mutatie van de hersenen die resulteert in abnormale of verminderde functie) niet noodzakelijkerwijs chirurgie of andere therapie. De grootte en de locatie van uw tumor kan eigenlijk het creëren van een neurologische uitval. Dit kan verbeteren wanneer de tumor wordt verwijderd en de druk op de nabijgelegen hersenstructuren weer normaal.

Neurochirurgen nauwkeurig de positie van de tumor in verhouding tot de andere hersenstructuren evalueren. Het type van chirurgie aanbevolen is afhankelijk van of permanente neurologische uitval worden voorkomen. Het is echter mogelijk dat de tumor zal moeilijker te verwijderen zijn dan verwacht of die bloeden of andere complicaties pas na operatie. De neurochirurg zal al deze risico's uit te leggen voor de operatie.

De tijdelijke handicap die kunnen optreden na een operatie, die vaak verbetert bij herstel, moet worden onderscheiden van de late effecten van stralingstherapie en chemotherapie. Hoewel het verlies van kracht of coördinatie is schokkend om sommige patiënten, kan intellectuele achteruitgang en verlies van het korte-termijn geheugen nog meer verwoestende. Deze effecten op het cognitief functioneren kan optreden bij patiënten die in remissie hebben bereikt, daarom moeten klinische proeven die deze effecten te bestuderen patiënten die cognitieve verlies scheiden vanwege tumorprogressie.

De meeste studies van cognitieve achteruitgang na de behandeling van hersentumoren hebben voorgedaan bij kinderen. Deze kinderen waren overlevenden op lange termijn (5 jaar of langer), en de meeste chirurgie en radiotherapie hadden gekregen. Kinderen die jonger waren ten tijde van de diagnose, die groter stralingsvelden hadden en die intracraniale druk ten tijde van de diagnose was gestegen bleken een verhoogd risico op IQ verlies en slechte prestaties op school.

In een studie van volwassenen die primaire en metastatische hersentumoren overleefden gedurende ten minste 1 jaar, 12% leed dementie en andere 6% leed psychische problemen stralingstherapie. Een andere studie van de volwassenen behandeld voor kwaadaardige hersentumoren bleek dat jongere patiënten hadden meer kans om te verbeteren in de tijd, en de meeste patiënten waren in staat om terug te keren naar hun vorige baan.

Patiënten met een hoog risico op cognitieve achteruitgang omvatten die die zeer jong of zeer oud op het tijdstip van diagnose en behandeling, die tumoren van de hersenhelften hebben, en degenen die stralingsdoses die dagelijks grote fracties omvatten.

Hoewel chemotherapie kan ook leiden tot cognitieve achteruitgang, is het soms moeilijk om de effecten van chemotherapie scheiden van die veroorzaakt door radiotherapie bij patiënten die beide soorten zijn behandeld. Bijvoorbeeld, lange termijn overlevenden van primaire centrale zenuwstelsel (CZS) lymfoom hebben een hoger percentage van cognitieve achteruitgang met chemotherapie en hele hersenen bestralingstherapie. Hoge dosis chemotherapie gepaard met bloed-hersen barrière verstoring heeft echter niet geleid tot aanzienlijke verstandelijke handicap. Het behandelingssucces is toegenomen het aantal langdurige overlevenden van primaire CZS-lymfoom, en dus heeft recent onderzoek concentreert op intellectuele in patiënten. Als gevolg hiervan hebben een aantal behandelingsprotocollen voor CNS lymfoom wholebrain stralingstherapie geëlimineerd.

Preventie van toxiciteit op lange termijn van radiotherapie is een gebied van actief onderzoek. Uw radiotherapeut kan in staat zijn om u te adviseren over de beschikbare strategieën die het risico van toekomstige complicaties kan verminderen.

M. L. 's reactie:

Mijn man en mijn ouders waren bang dat ik uit een hersenoperatie zou komen een veranderd person.When een persoon gaat naar de operatiekamer voor andere vormen van chirurgie, hij of zij komt fysiek veranderd, wat betekent dat de persoon een blaas niet kunnen hebben niet meer of niet meer hebben van een borst. De persoon die de emotionele toestand kan tijdelijk onstabiel zijn, maar de geest blijft hetzelfde. Wanneer een persoon ondergaat operatie aan de hersenen, bestaat de vrees dat de persoon die uit de operatie komt niet dezelfde persoon die ging naar binnen Je hersenen controles al uw functies, zoals geheugen, spraak en motoriek zal zijn . Als een tumor is op een locatie in de buurt van een van deze functionele gebieden, is er een zeer goede kans dat u dezelfde essentie niet kan hebben dat je ooit had. De gedachte dat "je komt niet uit de weg ging je in" is elke patiënt en zorg verzorger.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen