Menu

Ik heb veel over kruiden, antioxidanten, en andere niet-toxische behandelingen gehoord, maar ik kreeg te horen dat deze behandelingen zijn niet onderzocht in een klinische studie. Is dat waar?

Deel dit artikel:

Als het waar is, waarom niet deze behandelingen onderzocht?

Er is een explosie van belang geweest in de zogenaamde niet-toxische therapieën. Patiënten interesse dergelijke therapie kan die nu onderzoeken en aan klinische proeven op een aantal locaties. De National Institutes of Health Nationale Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde meldt dat een geschatte $ 27000000000 wordt besteed aan alternatieve en complementaire therapieën, zoals kruiden, vitamines, plantenextracten, haaienkraakbeen, en honderden anderen. Sommige, maar niet alle, supplementen bestudeerd. Beoordelingen van de resultaten van deze proeven zijn nu beschikbaar.

Dr Stephen Tomasovic, hoogleraar moleculaire en cellulaire oncologie van het MD Anderson Cancer Center, heeft een lijst van complementaire en alternatieve therapieën en beoordelingen van de wetenschappelijke gegevens, inclusief de resultaten van dierproeven en klinische proeven samengesteld. Deze informatie is beschikbaar op het web op: www.mdanderson. org / afdelingen / Cimer. De lijst omvat de traditionele Chinese geneeskunde, kruiden en planten therapieën, biologische middelen, speciale diëten en energie therapieën. Daarnaast bevat de site informatie met betrekking tot interacties met andere geneesmiddelen, een verklarende woordenlijst van termen, en een hoofdstuk "Vaak gestelde vragen".

In het verleden, onderzoekers die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van kruiden-supplementen of niet-traditionele therapie waren hadden moeite het aantrekken van financiering voor dierproeven en klinische proeven. Er zijn nu een aantal bronnen van financiering voor dergelijke studies, met inbegrip van subsidies voor onderzoek door de National Institutes of Health. Patiënten die geïnteresseerd zijn in klinische proeven voor complementaire en alternatieve therapieën moeten bereid zijn om andere behandelingen afzien zijn, terwijl op de klinische proef om te voorkomen verwarrend de resultaten van de studie.

ML's commentaar: Vroeg op, mijn man gelezen over klinische proeven op het internet. Nader onderzoek heeft aangegeven ons dat klinische proeven zijn een zeer goede zaak. Deelname aan een klinische studie werd nooit aan mij aangeboden, maar ik begrijp dat mijn tumor, anaplastisch oligodendroglioom, is niet zo vaak, en er waren geen klinische proeven in mijn omgeving voor nieuw gediagnosticeerde tumoren. Omdat de meerderheid van mijn tumor was gereseceerd door middel van chirurgie, zou ik niet in aanmerking voor fase II klinische studies geweest. Deze proeven vereisen een zichtbare tumor aanwezig MRI van een patiënt te zijn. Mijn tumor reageerde zo goed op bestraling en chemotherapie die ik nog steeds niet genoeg zichtbare tumor te komen voor een klinische proef. . . maar dit vind ik prima! Zoals ik heb verder om meer te leren over klinische studies door de jaren heen, zou ik graag een paar woorden van voorzichtigheid bieden. Ten eerste, een locatie die de term "onderzoekscentrum" die eraan verbonden zijn te vertalen naar "betere" treatment.When spreken met hersentumor patiënten en / of hun familie, ik heb gemerkt bij verschillende gelegenheden dat dit iets is dat ze geloven. Het is belangrijk voor u om te weten dat dit niet het geval is en dat soms mensen kunnen worden misleid omdat een bepaald centrum heeft een naam die goed is erkend door het grote publiek of heeft de term "onderzoekscentrum" die eraan verbonden zijn.

Ten tweede, heb ik geconstateerd dat veel hersentumor patiënten en families denken dat een klinische proef is beter dan de standaard behandeling therapie. Nogmaals, dit is niet waar. Als een zaak van de feiten, op het moment van het schrijven van deze update, ik ben een 9-jaar hersentumor overlevende. Ik heb niet deelgenomen aan een klinische proef, noch werd behandeld ik bij een "bekende" onderzoekscentrum. Met dat gezegd, ik heb ontvangen de beste behandeling beschikbaar is tijdens de tijd van mijn behandeling therapie (2000-2002).

Een laatste punt dat ik wil maken over klinische studies is het belang van ervoor te zorgen dat u uw plaatselijke arts geïnformeerd over uw behandelingen en de beslissingen die worden gemaakt te houden. Tijdens uw klinische proef, kunnen besluiten worden genomen over uw behandeling, en als uw lokale arts (en) zijn niet op de hoogte van de wijzigingen, dan is een aantal problemen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld bepaalde bijwerkingen die moeten onmiddellijk worden behandeld (bijvoorbeeld een bloedplaatjestransfusie) misschien niet zo gemakkelijk worden aangepakt als men zou denken.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen