Menu

Ik heb drie verschillende geneesmiddelen voor chemotherapie ontvangen, en elke leek te werken voor enkele maanden.

Deel dit artikel:

Ik heb nu een oppervlakte van nieuwe tumor op mijn MRI-scan. Ik ben geïnteresseerd in een klinische proef, maar een aantal van de klinische proeven die ik heb gezien niet toe patiënten die een eerdere chemotherapie om participate.Why hebben gehad is dit?

Klinische studies inschrijven patiënten die zeer vergelijkbaar-aan het level playing field, zo te zeggen. In een fase II klinische studie, waarin het doel van de proef is om de doeltreffendheid van een nieuw geneesmiddel te testen, patiënten die geen chemotherapie hebben allen reageren vaak beter dan patiënten die meerdere soorten chemotherapie hebben. Onderzoekers hebben een betere kans van de evaluatie van de belofte van een nieuw geneesmiddel als patiënten die "zwaar voorbehandelde" niet ingeschreven.

Vaak is een doelstelling van de klinische proef is om de mogelijke bijwerkingen van een nieuwe behandeling te bepalen. Bij het selecteren van deelnemers voor dit type proef, beenmergstatus van een patiënt is een belangrijke factor. Beenmergstatus is de term die gebruikt oncologen om de verwachte herstel van de beenmergcellen-de cellen die zich ontwikkelen in de witte bloedcellen, rode bloedcellen en bloedplaatjes te beschrijven. Deze reserve is uitgeput wanneer patiënten meerdere behandelingscycli van sommige geneesmiddelen voor chemotherapie (met name BCNU en CCNU) hebben gehad. Een patiënt van wie het beenmerg is uitgedund door eerdere chemotherapie kan transfusie van bloedplaatjes of groeifactoren zoals Neupogen nodig na elke volgende chemokuur te helpen het bloedbeeld terug te keren naar een normaal niveau. Als dat patiënt in een klinische proef ontworpen om de neveneffecten van een nieuwe behandeling bestuderen, kunnen nieuwe geneesmiddel bloedcellen verlagen tot zeer lage niveaus. De patiënt kan verlaging van de dosis van het nieuwe medicijn nodig om verder te gaan chemotherapie, die vervolgens kan verminderen van de kans dat het nieuwe medicijn effectief zal zijn.

Zeer gezonde patiënten met een goede beenmerg reserve, een normale nierfunctie en een normale leverfunctie zijn de favoriete onderwerpen voor klinische trial onderzoekers die hopen dat een zeer succesvolle geneesmiddel snel kan worden goedgekeurd voor algemeen gebruik. Ook is het belangrijk om te onthouden dat klinische proeven niet worden geschreven naar individuele patiënten profiteren. Ze worden geschreven naar nieuwe therapeutische strategieën.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen