Menu

Ik ben altijd gezond geweest, maar nu dat ik een hersentumor maak ik me zorgen over elk klein symptom.What symptomen moet ik op letten, en wanneer moet ik mijn dokter bellen?

Deel dit artikel:

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten wanneer u uw arts of zelfs die dokter te bellen om te bellen. Sommige problemen kunnen wachten totdat uw arts u kunt zien in de polikliniek, en een aantal onmiddellijke verzorging nodig. 'S nachts of in het weekend, kan uw arts u naar de eerste hulp om een röntgenfoto, bloedonderzoek, of cultuur te controleren. Zorg ervoor dat u van uw arts te volgen.

Als u net een operatie heeft ondergaan, zal uw neurochirurg wilt u eventuele wijzigingen in uw conditie te melden nadat u uit het ziekenhuis worden ontslagen. Als u een infectie ervaart in de chirurgische wond, koorts hoger dan 100? F, een plotseling begin van een hoofdpijn, of het verhogen van zwakte, bel uw neurochirurg.

Als je ziet een neuroloog voor epileptische aanvallen, zal deze arts uw anti-epileptische medicatie te beheren en alle laboratoriumtests die nodig zouden kunnen volgen. Verwacht niet dat je andere artsen om uw anti-epileptische medicatie aan te passen. Uw neuroloog zal naar verwachting de leiding te nemen in dit gebied en zal eventuele medicatie aanpassingen te maken.

Uw radiotherapeut zal je normaal gesproken ziet minstens een keer per week tijdens uw behandeling. Na de therapie is afgerond, zullen de meeste radiotherapeuten je loslaat terug naar de verzorging van uw neurochirurg, oncoloog, of neuroloog. Als u een complicatie die nodig opname in een ziekenhuis, terwijl u die bestralingstherapie te ontwikkelen, laat uw radiotherapeut weten. Het kan mogelijk zijn om uw behandeling voort te zetten terwijl het ziekenhuis.

In veel gemeenschappen, een medisch oncoloog of neurooncologist gaat uit van de zorg van een hersentumor patiënt na de operatie. De medisch oncoloog of neuro-oncoloog zal samenwerken met de andere specialisten en uw huisarts om eventuele laboratoriumtests of radiologische studies die je nodig hebt regelen. Hoewel uw huisarts kan nog behandelen andere medische problemen die niets met de tumor (zoals hoge bloeddruk en diabetes), zal uw oncoloog de behandeling van de hersentumor en eventuele complicaties gerelateerd aan de tumor aan te pakken.

Aan de andere kant, voor sommige situaties, moet je niet je oncoloog bellen in het midden van de nacht. Bijvoorbeeld, een vulling op uw cholesterol medicatie, de resultaten van een MRI-scan eerder op de dag in te nemen, of een vraag over chemotherapie u vorige maand ontvangen, worden niet beschouwd als noodsituaties. Houd in gedachten dat uw arts (of de partner die kan worden op afroep) geen toegang tot deze informatie na de kantooruren zal hebben.

Zorg ervoor dat u een kaart met alle namen en telefoonnummers in uw portemonnee in het geval dat een andere arts nodig heeft om een van hen te contacteren met betrekking tot uw zorg je artsen te houden. Het is ook een goed idee om uw apotheek en een 24-uurs apotheek aantal beschikbaar voor het geval uw arts moet bellen in een prescription.Table 5 lijsten voorkomende symptomen ervaren door hersentumor patiënten die moeten worden gemeld aan hun arts te hebben.

M. L. 's reactie:

Ik gebruikte om te denken dat de eerste hulp was alleen voor leven of dood situaties, maar dit is niet het geval. Er is slechts in zoverre met uw arts voor u kan doen via de telefoon of in het midden van de nacht, wanneer hun kantoren gesloten en het personeel / verpleegkundigen zijn niet beschikbaar.

Ik weet dat meldkamers zijn waarschijnlijk de laatste plaats op aarde zou je willen zijn als je erg ziek. De meeste zijn erg druk, en het kan uren duren om iets te weten komen of hulp waarom je er bent!

Mijn advies zou zijn om de instructies van uw arts op te volgen, en als hij zegt dat je naar de eerste hulp, dan moet je gaan. Ze zijn 24/7 geopend en in staat om u te helpen zal zijn totdat uw arts is in staat om te reageren.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen