Menu

Hoe lang medicijnen blijven in het lichaam?

Deel dit artikel:

Elke medicatie is uniek in termen van hoe lang het blijft in het lichaam.

De term, Äúhalf-leven, AU wordt gebruikt beschrijven de lengte van de tijd die het kost het lichaam te verwijderen / elimineren / metaboliseren 50 procent van een dosis. Dit concept leidt tot het doel van een, Äústeady staat, Au dat is waar de dagelijkse dosis gelijk wat het lichaam elimineert de loop van de dag. Halfwaardetijd is het van belang rekening te houden bij het stoppen van een medicijn, omdat het ongeveer vijf halfwaardetijden meer dan 90 procent van een medicijn elimineren uit het lichaam.

De halfwaardetijd van een medicijn kan heel kort zijn, Aion de minuten als wordt vaak gezien in de anesthesie, Aior het kan dagen en zelfs weken. Het antidepressivum fluoxetine (Prozac) is een goed voorbeeld, want het heeft een halfwaardetijd in de orde van zeven tot tien dagen. Dit is noch een goede noch een slechte zaak, maar het is belangrijk om te weten. Dus als iemand moest zijn uit Prozac en hebben het uit haar systeem (vijf halfwaardetijden) zou dan mogelijk langer in een ouder persoon te nemen een maand. Aan de andere kant, kun je zien dat als iemand is op Prozac voor een lange tijd en is in een stabiele toestand, het missen van een dosis of twee zal weinig effect op haar niveau in het bloed te hebben.

De halfwaardetijd van een medicijn kan ernstig worden ingekort of verlengd worden wanneer iemand is het nemen van een ander medicijn dat de effecten de eliminatie uit het lichaam. Voor mensen met een bipolaire stoornis wordt dit bijzondere relevantie stemmingsstabilisatoren zoals lithium, valproaat (Depakine), en andere medicijnen waarvan de halfwaardetijd kan aanzienlijk worden gewijzigd (verhoogd of verlaagd) wanneer op multidrug regimes. Het resultaat is dat het niveau van een medicijn of gevaarlijk hoog of te laag om te werken kan worden. Dit is een van de redenen waarom het, AOS belangrijk om een nauwkeurige lijst van medicijnen die op elk moment kan worden beoordeeld een medicijn wordt toegevoegd, aangepast of stopgezet (een index-kaart in uw portefeuille of portemonnee werkt goed) te behouden.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen