Menu

had eerder toevallen mijn tumor werd gediagnosticeerd, maar ik heb niet had een since.How lang moet ik anti-epileptische medicatie in te nemen?

Deel dit artikel:

Bepaalde soorten van tumoren zijn vaker geassocieerd met aanvallen. Deze omvatten lagere kwaliteit tumoren zoals oligodendroglioom, astrocytoom, ganglioglioma en dysembryoplastic neuroepitheel tumoren. Soms bruto totale resectie van de tumor mogelijk, en slechts kortdurende behandeling met anticonvulsiva vereist, zolang de patiënt seizurefree gebleven na de operatie. Sommige patiënten kan chirurgische verwijdering van zowel de tumor en een aangrenzend gebied dat wordt bepaald tijdens de operatie om de oorsprong van de aanvallen te hebben. Dit kan je ook toestaan uiteindelijke stopzetting van de behandeling met anticonvulsiva, maar zal uw arts zorgvuldig uw situatie beoordelen voordat u wijzigingen aanbrengt in uw anticonvulsieve therapie.

Voor patiënten met een resterende tumor op een MRI (magnetic resonance imaging) scan, wordt anticonvulsieve therapie vaak voortgezet. Tumorprogressie, drug interactions, en elektrolyt onevenwichtigheden kan leiden tot nieuwe aanvallen, zelfs als anti-epileptische geneesmiddelen worden gebruikt. Het is uiterst belangrijk om te voldoen aan de aanbevelingen van uw arts met betrekking tot anti-epileptische medicatie en follow-up. Nooit taper of uw anti-epileptische medicatie te stoppen zonder met uw arts.

Het is belangrijk om uw anti-epileptische medicatie consequent innemen. Ook kan ernstige fysieke of emotionele stress, alcohol, een lage bloedsuikerspiegel, en extreme vermoeidheid het risico van aanvallen verhogen. Uw arts kan ook voorschrijven "rescue" medicatie zoals de Klonopin wafer of vloeibare Ativan die kunnen worden gebruikt in geval van nood om een aanval te stoppen.

M. L. 's reactie:

Zoals eerder vermeld, terwijl op vakantie met mijn familie in juli 2008, vond ik op de harde manier dat iemand een aanval kan hebben na 9 jaren van vermindering! Met absoluut geen waarschuwing dan ook, ervoer ik 3 grand mal aanvallen en belandde in de ICU 3 days.with mijn eerste diagnose in 2000, heb ik nooit zeker wist of ik een aanval in mijn slaap had meegemaakt dus mijn neuroloog had aanbevolen dat ik neem anticonvulsieve medicatie voor onbepaalde tijd. Terwijl ik was niet enthousiast over deze aanbeveling, bleef ik de medicatie in te nemen. Ik nam het voor ongeveer 3 of 4 jaar, en in al die tijd heb ik nooit een aanval gehad. Af en toe, mijn dokters vroeg ik of ik mijn anti-epileptische medicatie (Keppra) helemaal kon stoppen omdat ik niet een aanval had gehad. Sommige artsen zeiden dat ik kon afbouwen Keppra, anderen waren tegen. Dus, natuurlijk, ik luisterde naar degene die zei dat ik het kon stoppen!

Als men zou denken, de aanvallen ervoer ik in 2008 waren zeer beangstigend voor mijn man en ik, als niets van dat ooit eerder was gebeurd. De dokter deed er een MRI-scan, die normaal was, maar ik begon weer op Keppra. Ik weet nog steeds niet waarom, na 9 jaar, had ik de aanvallen, maar ik kan alleen maar veronderstellen dat het de vermoeidheid van laat opblijven voor meerdere nachten in een rij en het zijn uit mijn gewone routine die mogelijk hebben bijgedragen.

Zodra ik terug thuis kwam, ging ik terug naar mijn artsen te zien en vertelde hen alles wat er was gebeurd. Ik had nog een MRI-scan en een EEG, die zowel normaal waren. Binnen een week of zo, had ik mijn kracht terug en voelde helemaal terug naar normaal, maar ik nam een paar weken voordat ik ging weer aan het werk.

In Texas, is een niet toegestaan om te rijden voor 6 maanden na een aanval. Dat was waarschijnlijk het slechtste ding over het hebben van een aanval. Ik ben gewoon dankbaar dat ik niet een had tijdens het rijden.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen