Menu

LANGETERMIJNKREDIETEN

Deel dit artikel:

-INVESTERINGSKREDIETEN

Synoniem: termijnkrediet

Definitie= dit zijn kredieten met een looptijd van 3 tot 10 jaar, in principe dienstig voor de financiering van investeringen die de productiviteit van het bedrijf verhogen.

De terugbetaling van dit krediet moet verzekerd worden door de kasstromen die door de investering zullen worden gegenereerd.

Voordeel: financiering op maat van de kredietbehoefte. Er wordt terugbetaald per kartaal, per semester, per jaar. Kapitaalaflossingen zijn constant. (kunnen ook progressief of degressief zijn). Interest wordt berekend op openstaand saldo.

-UITRUSTINGSFINANCIERING

Definitie: kredietvorm die gebruikt wordt voor de aanschaf van materiële vaste activa, waarbij het aan te schaffen actief als waarborg wordt genomen.

Aflossingsduur: in functie van de levensduur van het te financieren goed. Kredietgever neemt daarbij een voorrecht op het gefinancierde goed. Vooral rollend materieel wordt vaak op die manier gefinancierd.

Terugbetaling: constante maandsom. (afl + interesten)

Verkopers: meer en meer treden zij als financiers op, want als ze een krediet aanbieden is dat ook een goed verkoopsargument.

Pg 150 ev: berekeningen en formules.

-FINANCIËLE LEASING (niet)

-VERGELIJKING VAN DE LANGETERMIJNFINANCIERINGSVORMEN (niet)

-ROLL-OVERKREDIETEN (niet)

-OBLIGATIE-UITGIFTE (niet)

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen