Logo
Print deze pagina

Zijn alle CHF-patiënten hetzelfde?

Deel dit artikel:

Nee , niet alle CHF zijn dezelfde . Sommige zijn zieker en vereisen meer behandelingen dan others.When behandelen van patiënten , moeten artsen in staat zijn om te bepalen hoe ernstig hartfalen een patiënt is . Daarom zijn vele CHF classificatiesystemen ontwikkeld . Deze classificaties helpen artsen bepalen welke behandelplan van een patiënt zou moeten zijn. De meest gebruikte classificatiesysteem voor CHF is de New York Heart Association ( NYHA ) classificatiesysteem . Volgens dit systeem wordt hartfalen een patiënt beoordeeld op een schaal van I tot IV met "Class I " patiënten met de mildste symptomen en " klasse IV " patiënten met de slechtste . ( Zie tabel ).

Slechts ongeveer 5 procent van de patiënten zeer ernstig klasse IV hartfalen . Echter , als een algemene statistiek , slechts 30 tot 50 procent van deze patiënten leven 5 jaar na de diagnose is gesteld .

De NYHA classificatie systeem is zeer nuttig voor artsen en verpleegkundigen die patiënten met hartfalen te behandelen . Het helpt patiënten en artsen vertellen of hartfalen verbetert, blijven hetzelfde , of erger . Het wordt ook gebruikt in onderzoeken te helpen vertellen of behandelingen succesvol zijn . De NYHA classificatiesysteem wordt wereldwijd gebruikt .

Benadrukt moet worden dat deze indeling methoden zijn niet perfect als voorspellers van hoe CHF zal vorderen of hoe een patiënt zal reageren op medicijnen . Het grootste probleem is dat een patiënt symptomen niet altijd betrekking hebben op de werkelijke ernst van zijn toestand . In feite , een studie bleek dat de helft van de patiënten met hartfalen die van benauwdheid klaagden na de training had slechts milde hartafwijkingen . Een andere verstorende factor is dat sommige patiënten niet melden vermoeidheid of kortademigheid na lichamelijke activiteit en toch kunnen ze ernstige schade aan het hart te hebben. Deskundigen wijzen erop dat de artsen er zeker aan andere factoren die een slechtere vooruitzichten kunnen wijzen en vereisen agressieve behandelingen te overwegen.

Copyright © 2019. All rights reserved.