Logo
Print deze pagina

Is er een bepaald type dieet dat mijn kans op diabetes type 2 zal verminderen?

Deel dit artikel:

Het belangrijkste aspect van een dieet om type 2 diabetes te voorkomen is de calorie (dwz energie) content. Als calorie-inname calorieverbruik overschrijdt, wordt de overtollige calorieën, in afwezigheid van andere factoren zou worden gericht energieopslag compartiment van het lichaam, hetgeen uiteraard het vetweefsel. Daarom is een dieet dat past calorieverbruik met output is de sleutel tot preventie van overgewicht en obesitas en dus diabetes. Als men al te zwaar, dan is de voeding moet leveren minder calorieën dan nodig zijn, zodat de energie zal worden getrokken uit de vetreserves van het lichaam en geleidelijk gewichtsverlies zal optreden. Zelfs een bescheiden gewichtsverlies kan zeer voordelig zijn. De voordelen kunnen zeer vroeg worden getoond, bijna net zo snel als calorie-inname lager is dan die welke vereist is om lichaamsgewicht te handhaven en voor significant gewichtsverlies daadwerkelijk voordoet. De consumptiekant van dit evenwicht is natuurlijk voedselinname. De output kant die we kunnen controleren is oefening. Evenmin kan succesvol te opereren om gewicht onafhankelijk van de andere te regelen. Zeer caloriedense voedingsmiddelen, zoals die met een hoog vetgehalte (bv. kaas, ijs, gebakken voedsel, en vleeswaren) zijn veel voorkomende bestanddelen van de voeding die leiden tot gewichtstoename, overgewicht en uiteindelijk diabetes. Hoewel suiker zelf niet leiden tot diabetes, voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan geraffineerde suiker, zoals frisdrank en snoep, zijn ook meer kans om te worden geassocieerd met gewichtstoename en diabetes dan mensen met natuurlijke suikers. Natuurlijke suikers meestal geassocieerd met vezels, die vertraagt en beperkt hun absorptie. Zo portie voor portie, meer suiker wordt verbruikt in voedingsmiddelen met een hoog geraffineerde suiker. De vraag of een specifiek dieet samenstelling diabetes, onafhankelijk van de werkelijke energie-inhoud kan voorkomen, is niet helemaal bekend. Studies hebben aangetoond dat diëten hoog in graan en vezels meestal geassocieerd met een lagere frequentie van diabetes in de bevolking. Dit kan verband houden met de meer geleidelijke afbraak en absorptie van de componenten van de maaltijd, vooral koolhydraten, zoals eerder besproken.

Aangezien in alle delen van de wereld, de explosieve toename van diabetes is duidelijk gekoppeld aan gewichtstoename (met sommige bevolkingsgroepen zijn kwetsbaarder dan anderen) in plaats van naar een specifiek type van dieet, moet het dieet focus op het eten van een gezond dieet te blijven dat geeft de aanbevolen hoeveelheden van belangrijke voedingsstoffen, in hoeveelheden die nodig zijn om een gezond gewicht (zie vraag 11) te behouden en te voorkomen dat ongewenste gewichtstoename.

Voor meer informatie, bezoek http://www.diabetes.org/ nutrition-and-recipes/nutrition/foodpyramid.jsp.

Copyright © 2019. All rights reserved.