Economie https://www.bronso.be Wed, 24 Apr 2024 04:50:37 +0000 nl-nl Plugnet opent opleidingscentrum voor laadpaal installateurs https://www.bronso.be/blog/economie/plugnet-opleidingscentrum-laadpaal-installateurs https://www.bronso.be/blog/economie/plugnet-opleidingscentrum-laadpaal-installateurs

Plugnet opleidingscentrum laadpaal installateur

In samenwerking met Wallbox opent Plugnet een trainingscentrum voor het opleiden van installateurs van laadpalen. Door de stijgende verkoop van elektrische wagens en om de elektrificatie van het wagenpark op te vangen zijn de komende jaren ongeveer 8000 extra installateurs nodig.

Praktijkopleidingscentrum voor laadpaal installateurs

Met het openen van een trainingscentrum en het opleiden van installateurs wil Plugnet op advies van de VDAB een plan bereiken dat er de komende jaren genoeg installateurs zijn voor alle laadpalen die niet alleen bij de mensen thuis maar ook op semipublieke plaatsen moeten worden neergezet.

Vlaanderen legt de lat hoog tegen 2025 wilt de regering 35.000 publieke laadpunten plaatsen. In ons land zijn er momenteel 11.641 publieke laadpunten, waarvan 4.812 in Vlaanderen. Het tekort aan technische installateurs die nodig zijn is nu al aanzienlijk. Met 80 procent meer openstaande vacatures in een jaar raadt de VDAB installatiebedrijven aan zelf installateurs op te leiden.

Wallbox samenwerking op gebied van laadpalen

Plugnet officiële distributeur en importeur van Wallbox laadpalen in België, gaat de samenwerking aan met Wallbox om installateurs te trainen om zowel particuliere klanten als zakelijke klanten te kunnen voorzien in de installatie, oplevering en het onderhoud van Wallbox laadoplossingen.

Wallbox rekent op een sterke groei van het aantal elektrische auto’s en de verkoop van laadoplossingen om deze op te laden. De groei is mede te danken aan de autofabrikanten die meer en meer betaalbare modellen van elektrische auto’s op de markt brengen.

Een tweede grote bijdragende factor in de verkoop van elektrische wagens zijn de verschillende steunpakketten en fiscale voordelen die door de huidige regering worden toegekend om elektrisch rijden te stimuleren.

Recordaantal aanvragen voor laadpaal installaties

Plugnet een vaste waarde in de wereld van laadoplossingen voor elektrische wagens ziet dit jaar ook het aantal aanvragen voor laadpaal installaties verdubbelen. Het bedrijf dat laadpalen verkoopt, onderhoud en installeert krijgt een recordaantal aanvragen binnen dankzij de forse toename van de verkoop van het aantal elektrische auto’s.

Plugnet zoekt 15 extra laadpaal installateurs

Om de vraag naar laadpaal installaties op te vangen en te kunnen blijven opvolgen is Plugnet dit jaar op zoek naar 15 extra technische laadpaal installateurs. Het grootste deel van de openstaande vacatures is voor installatiewerkzaamheden in de particuliere markt, thuis opladen blijft in België nog steeds de meest populaire laadmethode.

Website: www.plugnet.be

Verwijzing: https://www.infobel.com/nl/belgium/plugnet/antwerpen/BE105943286/businessdetails.aspx

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Wed, 15 Dec 2021 14:02:46 +0000
Wat is een trend, en wanneer is iets een trend? https://www.bronso.be/blog/economie/wat-is-een-trend https://www.bronso.be/blog/economie/wat-is-een-trend

Wat is een trend

We denken allemaal dat we goed weten wat een trend is. Toch staan we te weinig stil bij wat een trend eigenlijk is. Wanneer spreken we over iets dat een trend is en aan welke voorwaarden moet een trend voldoen.

Definitie trend

Een trend is een patroon van geleidelijke verandering waarin zich iets ontwikkelt naar een bepaalde richting.

Soorten trends

Er bestaan trouwens verschillende soorten trends. Sommige duren langer dan andere. We laten je er graag mee kennismaken:

1. Macrotrends

Een macrotrend kan worden omschreven als een tendens. Een tendens werkt langzaam. Hij ontwikkelt zich gedurende een lange periode. Hierdoor wordt de verandering niet meteen opgemerkt. Een macrotrend onstaat niet plots en blijft ook langer duren.

2. Minitrends

Een minitrend is een afgeleide van een macrotrend. Ze splitsen zich af van de algemene tendens en worden zo makkelijker opgemerkt.

3. Microtrends

Deze trends vallen heel erg op. Ze ontstaan vlug en vallen net als rijpe appelen uit een boom. In dit geval spreken we daarom over een rage of een hype.

4. Economische trends

Deze zijn belangrijk voor economen en beleggers. Zo kunnen we de Bitcoin en andere cryptovaluta omschrijven als een economische trend.

5. Modetrends

In de modewereld is het voor iedereen duidelijk dat er trends zijn. Modetrends zijn opvallend en veranderen ieder modeseizoen. Soms is er een link waarneembaar tussen een modetrend en economische trends. In tijden van recessie worden de rokken van de vrouwen langer. Wanneer de economie terug opbloeit, worden de rokken terug korter.

6. Andere trends

In feite is het zo dat alles wat meetbaar is in cijfers, omgezet kan worden in een trend. Zo zijn er demografische trends wanneer er meer of minder geboortes zijn of wanneer er extreem veel sterftegevallen zijn in de winter. Ook criminaliteitscijfers worden vaak omgezet in trends. Hetzelfde geldt voor ongevallen.

Ontstaan van een trend

We denken vaak van trends dat ze zomaar uit het niets komen en gaan, maar zo zit het mechanisme niet in elkaar. Er zijn wel degelijk tekenen in de maatschappij die er op wijzen dat er een nieuwe trend zit aan te komen. Het is de kunst om te kunnen aanvoelen wanneer een nieuwe trend zich aandient. Het is een nog grotere kunst om daar als zelfstandig ondernemer te kunnen op inspelen.

Hoe lang blijft een trend bestaan?

Onderzoekers verklaren dat een trend blijft bestaan zolang er sprake is van een positief effect. Dit gaat zeker op voor trends zoals mode en hypes zoals Pokemon Go en andere spelletjes en speelgoed. Wanneer we het hebben over criminaliteitscijfers of over sterftecijfers, dan is een trend echter negatief.

Het einde van een trend

Een trend houdt op te bestaan, wanneer hij gaat vervelen. Het is in die zin belangrijk dat een ondernemer ook een trendwatcher is die kan aanvoelen wanneer het gedaan is met een trend. Zo kun je als zaakvoerder op deze maatschappelijke verandering inspelen en je bedrijfsmodel aanpassen.

Wat is trendwatchen?

Bij trendwatchen gaat iemand bewust op zoek naar trends. Trendwatchers herkennen trends. Ze zijn in verschillende trends geïnteresseerd en voelen zich in diverse groepen thuis. Alles wat nieuw is, voelt voor hen aan als een sensatie. Trendwatchers hebben in die zin een belangrijke functie omdat ze trends vertalen naar het grote publiek.

Waarom moet een ondernemer zich met trends bezig houden?

Voor iedere gedreven ondernemer is het belangrijk om voeling te hebben met trends die zich in de maatschappij ontwikkelen. Je hoeft daarom zelf geen trendwatcher te zijn. Het volstaat om trendwatchers te volgen de gespecialiseerd zijn in de niche die relevant is voor jouw bedrijf. Zo blijf je voeling houden met je doelpubliek. Deze klanten en potentiële klanten maken immers ook deel uit van een zich steeds veranderende maatschappij.

De nichemarkt van je bedrijf

Elk bedrijf heeft een bepaald doelpubliek. Deze mensen bevinden zich als het ware in een niche. Zodoende is het belangrijk dat jouw onderneming blijft voldoen aan de noden en behoeften van dit nichepubliek. Dat is meteen ook de reden waarom je als ondernemer trends moet blijven volgen. Enkel zo ben je er zeker van dat je bedrijf zich in de juiste nichemarkt bevindt.

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Sat, 17 Mar 2018 18:48:10 +0000
Wat is retail? | Betekenis en Definitie https://www.bronso.be/blog/economie/wat-is-retail https://www.bronso.be/blog/economie/wat-is-retail

Wat is retail

In het Nederlands kunnen we het woord retail het best beschrijven als het geheel van handelingen dat nodig is om goederen en producten tot bij de klant te brengen.

Betekenis Retail

Retail wordt in het Nederlands vaak vertaald als kleinhandel of als detailhandel. Bij retail worden goederen of producten immers verkocht aan particulieren die de wat ze gekocht hebben ook zelf gebruiken. Retail kan op verschillende manieren gebeuren. Het kan gaan om online verkoop of om een aankoop in een ouderwetse buurtwinkel.

De verkoop gebeurt direct face-to-face of in een webshop. Verder is het belangrijk om weten dat vormen van dienstverlening zoals horeca of kapperszaken niet als retail worden beschouwd. Bij retail worden producten verkocht en geen diensten.

Welke soorten van retail producten bestaan er?

In de retail bestaan er verschillende soorten van producten die kunnen worden verkocht. We zetten ze hierna op een rij:

  • Hardliners: producten met een lange levensduur. We denken dan aan auto’s, huishoudtoestellen en meubels.
  • Soft goods of zachte comsumptiegoederen: hierbij denken we aan kleding, schoenen en toiletproducten.
  • Voedsel: dingen zoals vlees, kaas, landbouwproducten en alle vormen van gebak en brood.
  • Kunst: hierbij denken we aan kunstwerken, boeken en muziekinstrumenten.

Waar kun je deze productcategorieën kopen?

  • Warenhuizen: in België denken we dan aan de Innovation of aan het Britse Mark en Spencer’s
  • Speciaalzaken: dit zijn warenhuizen die maar één product verkopen zoals bedden, matrassen, huishoudtoestellen of schoenen. Belgische voorbeelden zijn 1000 Matrassen, Van Den Borre of Torfs.
  • Discounters: voorbeelden zijn Aldi en Lidl
  • Bulk verkopers: supermarkten zonder franjes die er rudimentair uitzien. Colruyt is een goed Belgisch voorbeeld.
  • Kleine buurtwinkels: de kruidenier, bakker en slager om de hoek
  • E-tailers: dit zijn eigenaars van webshops, zonder fysieke winkel. Bol.com is een goed voorbeeld.

Hoe komen we in 4 stappen tot retail?

Retail is het eindpunt van een proces waarbij het product tot bij de klant wordt gebracht. Dit gebeurt doorgaans in 4 opeenvolgende stappen:

  • De fabrikant: produceert de goederen of producten
  • De groothandel: koopt de goederen of producten van de fabrikant en transporteert ze naar de winkel
  • De winkel: verkoopt de goederen of producten aan de klant of eindgebruiker
  • De klant: koopt producten en goederen in de winkel

Bij iedere tussenstap wordt een winstmarge genomen. De fabrikant rekent een meerkost voor zijn geleverde producten. De groothandel en winkel doen dat op hun beurt ook. Zo kan iedereen een graantje meepikken en winst maken op hetzelfde product.

Retail marketing

Zoals bij alle vormen van verkoop, is marketing een belangrijk onderdeel van het verkoopsproces. Retail marketing richt zich specifiek op deze sector van de verkoop.

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Sat, 17 Mar 2018 18:37:00 +0000
Hoe veilig Bitcoin bewaren? - Top 10 Beste Bitcoin Wallet https://www.bronso.be/blog/economie/beste-bitcoin-wallet https://www.bronso.be/blog/economie/beste-bitcoin-wallet

Bitcoin wallet

Wie Bitcoin wilt ontvangen of verzenden heeft een Bitcoin wallet nodig. In deze virtuele virtuele portemonnee wordt jouw cryptovaluta bijgehouden. Na installatie ontvang je een Bitcoinadres. De 10 beste wallets hebben we voor jou vergeleken in dit artikel!

Bitcoin Wallet

Een wallet is een programma of app dat je op je Desktop, Smartphone of USB kunt downloaden. Om Bitcoins te bewaren, over te maken, te kopen of te verkopen heb je een wallet nodig dat verbonden is aan een Bitcoinadres. In die zin is een Bitcoin wallet in grote mate te vergelijken met een bankrekening.

Beste Bitcoin Wallet

  1. Electrum (Software wallet): Veilige wallet met dubbele authenticatie, dat eenvoudig in bediening is en toelaat om met behulp van een geheime zin uw portemonnee terug te vinden, in geval van verlies.

  2. Bitcoin Core (Software wallet): Een wallet met een volledige transparantie dat over het Bitcoin-client netwerk verloopt. Het voorkomt het vrijgeven van informatie en heeft een sterke bescherming qua privacy en stabiliteit.

  3. Exodus (Hot wallet): Deze wallet is een multi-cryptovaluta desktop wallet met een ingebouwde exchange die het toelaat om munten uit te wisselen.

  4. Ledger Nano S. (Hardware wallet): Een USB-stick waar de wallet op staat, deze kun je offline bewaren. Het grote voordeel is dat je met een enkele tik op de zijknop via het OLED-scherm een transactie kunt uitvoeren en dat deze niet verbonden is aan een computer.

  5. Armory (Desktop wallet): Een portemonnee met geavanceerde functies geschikt voor Bitcoin-powerusers. De desktop wallet biedt verschillende mogelijkheden aan op het gebied van back-up, encryptie en beveiligde cold-storage van Bitcoin op offline computers.

  6. Coinbase (Online wallet): Een bedijf dat gebaseerd is in San Francisco en werkt met dubbele authenticatie. Coinbase is werelds grootste Bitcoin-makelaar en biedt ook een exchange-, wallet- en een API voor ontwikkelaars.

  7. Bitcoin Paper (Paper wallet): Met het gebruik van een sleutelgenerator van BitAddress.org kun je een papieren print van uw wallet maken. Dit systeem genereert een veilige open-source JavaScript sleutel die je kunt printen en offline in 'cold storage' bewaren.

  8. Blockchain.info (Online wallet): Een gratis online Bitcoin wallet waar je verschillende cryptocurrency kunt bewaren. De online portemonnee dienst werd gelanceerd in augustus 2011 en biedt gegevens aan over recente transacties, blokken die zijn aangemaakt in de bitcoin blockchain, en grafieken over de prijs.

  9. Trezor (Hardware wallet): Een beveiligingsapparaat voor Bitcoin wachtwoorden, accounts en e-mails. Het is een veilige manier om Bitcoins offline te bewaren waar je naast digitaal geld ook private keys op kunt bewaren.

  10. Keepkey (Hardware wallet): Een USB-apparaat dat bitcoins opslaat en beveiligt. Met KeepKey wordt uw geld bewaart, moet elke bitcoin-transactie die u maakt worden beoordeeld en goedgekeurd via het OLED-display en de bevestigingsknop.

Bitcoin wallet aanmaken

De eerste stap bij het gebruiken van de Bitcoin is dus het aanmaken van een portemonnee (wallet), waarop de bitcoins “opslagen”, versturen en ontvangen kunnen worden.

De bitcoins worden niet daadwerkelijk opgeslagen in de portemonnee maar er wordt een Bitcoin-adres opgeslagen waarmee de bitcoins verzonden en ontvangen kunnen worden.

Zonder een Bitcoin-adres en de daarbij horende geheime sleutel (die zich bevindt in de portemonnee) kunnen geen betalingen verricht of ontvangen worden. Of de gebruiker nu online is of niet, er kunnen altijd bitcoins ontvangen worden. Zodra de gebruiker weer online komt, wordt de waarde achter het Bitcoin-adres weer geüpdatet naar hoeveel bitcoins het daadwerkelijk vertegenwoordigd.

Het is zeer belangrijk dat de portemonnee goed bewaard wordt, zonder geheime sleutel en toegangscode tot de portemonnee, met daarin het Bitcoin-adres en de geheime sleutel, kunnen er geen betalingen verricht worden. Als het wachtwoord tot de portemonnee of de geheime sleutel verloren wordt, zijn de daarbij behorende bitcoins ook verloren.

Wanneer eenmaal door middel van een portemonnee een Bitcoin-adres en geheime sleutel aangemaakt is, is het erg belangrijk dat deze goed wordt beveiligd. Er kan voor gekozen worden om de bitcoins te beveiligen met een lokale portemonnee of een online portemonnee.

Verschillende soorten Bitcoin wallets

Wie Bitcoin of een andere virtuele munt wilt bewaren, kan dit op vier verschillende manieren doen:

1. Desktop Wallet: Bij een desktop wallet worden de bitcoins op de eigen computer opgeslagen door middel van het installeren van een Bitcoin-wallet. Op deze manier heeft men zelf de totale controle over de portemonnee zonder dat een derde ermee te maken heeft. Er schuilt echter een nadeel aan het opslaan van de bitcoins op de eigen computer, wanneer geen back-up gemaakt is, zijn de bitcoins verloren wanneer de computer crasht, gehackt of gestolen wordt.

2. Hardware wallets: Een hardware wallet is veiliger dan een software wallet! Het eerste verschil tussen de twee soorten virtuele portemonnees is dat je voor een hardware wallet moet betalen. Hardware wallets zijn echter gebruiksvriendelijk en kunnen vergeleken worden met een kaartlezer die je voor internetbankieren gebruikt. De prijs die je hiervoor betaalt, is dan ook vergelijkbaar met de prijs die je voor dit soort kaartlezer betaalt in een computerwinkel. Vanaf dat je meer dan een paar honderd euro aan Bitcoin wil besteden, is deze aankoop zeker een goed investering!

3. Software wallets: Deze wallets zijn virtuele portemonnees die je gratis kunt downloaden. Je kunt ze in grote mate vergelijken met een PayPal account of met een banking app. Bij een Bitcoin wallet geldt echter dat je zelf de eindverantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid van de wallet die je gebruikt. Dit is de reden waarom vele Bitcoingebruikers de voorkeur geven aan een hardware wallet.

4. Online wallet: Bij een online wallet worden de bitcoins online opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker altijd bij de bitcoins kan en dat een derde zorgt voor de beveiliging ervan. Hierbij bestaat dus niet het risico dat de bitcoins verloren worden wanneer de computer crasht, gehackt of gestolen wordt. Een bijkomend voordeel is dat online diensten vaak extra mogelijkheden bieden die een lokaal geïnstalleerde portemonnee niet biedt, zoals extra wachtwoorden, sms bevestiging, koppeling met een applicatie op de smartphone van de gebruiker en meerdere back-up mogelijkheden.

Bitcoin veilig in een wallet bewaren

Om alle risico’s met betrekking tot de opslag in te perken is het het meest verstandig om een back-up te maken van dat deel van de bitcoins die niet gebuikt wordt. Zo kunnen er achter de portemonnee bitcoins staan waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt en kan een back-up van de overige bitcoins zowel op de computer als buiten de computer bewaakt worden.

Dit kan door middel van bijvoorbeeld het opslaan van het back-up bestand op Dropbox, Google Drive, E-mail en het simpelweg downloaden van het bestand en het opslaan in een map op de computer of op USB, dit back-up bestand kan later makkelijk geïmporteerd worden in de lokale of online portemonnee portemonnee. Een andere optie is het uitprinten van de geheime sleutel, de geheugensteun die leidt naar het wachtwoord waarmee de portemonnee beveiligd is en het Bitcoin-adres.

Waar kun je Bitcoin kopen?

Bitcoin kopen kan je via Axiras en Coinbase met Paypal, Mastercard en Creditcard. Via de website Bitonic, is iDeal en Paypal één van de betaalmogelijkheden.

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Mon, 22 Jan 2018 09:05:15 +0000
Hoe kun je beleggen in Bitcoins? https://www.bronso.be/blog/economie/hoe-kun-je-beleggen-in-bitcoins https://www.bronso.be/blog/economie/hoe-kun-je-beleggen-in-bitcoins

Hoe kun je beleggen in Bitcoin?

Je kunt op verschillende manieren beleggen in Bitcoin. Je kunt Bitcoins aankopen om ze terug van de hand te doen op het moment dat hun waarde hoog is. Je kunt eveneens investeren in bedrijven die gerelateerd zijn aan de cryptovaluta. Mogelijk wil je in Bitcoins handelen.

Investeren in Bitcoin

Bitcoins bestaan al van in 2008 en sedert die tijd is de cryptovaluta bijna nooit uit het nieuws geweest. Het is daarom geen wonder dat er nog steeds mensen zijn die in Bitcoin willen investeren. Voor je begint met beleggen in de digitale valuta, is het belangrijk om weten dat dit geen belegging is zoals een andere. Je belegt niet in een bedrijf op de beurs. Je belegt in een valuta en dat maakt beleggen in Bitcoin helemaal anders dan traditioneel beleggen.

Bitcoin als belegging

Momenteel zijn er 16,7 miljoen bitcoins in omloop. Bitcoin werkt met een vooraf bepaald maximum aantal virtuele munten. Dit maximum bedraagt 21 miljoen Bitcoins. Dit gegeven samen met de hoge vraag maakt dat deze digitale valuta voor het moment zeer gegegeerd is bij beleggers.

Hoe hoog kan de prijs van Bitcoin stijgen?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. De prijs van de Bitcoin heeft net een ongekende hausse gekend en vertoond momenteel een dalende lijn. Ook in het verleden was er vaak sprake van een daling in waarde van de virtuele munt. De vraag die op ieders lippen prijkt, is dan ook of er een kans bestaat dat er zich in de toekomst nog eens zulke piek zal voordoen. We weten dat dit afhangt van de wet van vraag en aanbod.

We weten ook dat de Bitcoin gegeerd blijft omdat er slechts een bepaald aantal van in omloop komen en dat het maximale aantal nog niet bereikt is. Dit zijn punten die erop wijzen, dat het best mogelijk is dat de Bitcoin in de toekomst nog eens zal pieken.

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Sun, 31 Dec 2017 11:43:15 +0000
Hoeveel is Bitcoin waard, hoe wordt de prijs bepaald? https://www.bronso.be/blog/economie/hoeveel-is-bitcoin-waard-hoe-wordt-de-prijs-bepaald https://www.bronso.be/blog/economie/hoeveel-is-bitcoin-waard-hoe-wordt-de-prijs-bepaald

Hoeveel is Bitcoin waard, hoe wordt de prijs bepaald?


Prijs 1 Bitcoin = € 62579.37

Volume Bitcoin 24 uur = € 83,904,951.6 Miljoen

Totale Bitcoin markt = € 1,232.15 Biljoen


Hierboven de actuele prijs van Bitcoin in euro, het volume in de afgelopen 24 uur en de totale marktwaarde. Door het grote volume van deze digitale valuta en de schommelende prijzen, hebben we verder onderzoek gedaan naar de waarde van Bitcoin en hoe deze wordt bepaald.

Hoe wordt de prijs van Bitcoin berekend?

In het algemeen kun je stellen dat de prijs van de Bitcoin door de wet van vraag en aanbod wordt bepaald. Dit wil zeggen dat de prijs van de munt stijgt, wanneer heel veel mensen interesse hebben in Bitcoin en dat de prijs daalt op een moment dat de munt aan populariteit daalt. Daarnaast is het beperkt aantal Bitcoins dat in omloop is van groot belang. Dit gegeven heeft namelijk voor gevolg dat de Bitcoinproductie momenteel op een laag pitje staat en het aantal nieuwe Bitcoin steeds blijft dalen.

De prijs kan enkel stabiel gehouden worden, door een vraag te creëren die het niveau van inflatie van de munt volgt. Een beperkt aantal Bitcoin maakt de digitale munt immers gegeerd en dit leidt potentieel tot een grotere vraag en de daarbij horende inflatie. Dankzij het vastgestelde maximum aantal Bitcoins blijft de markt van deze munt bewust klein. Dit heeft voor gevolg dat kleine aankopen en verkopen al een relatief grote impact op de Bitcoinmarkt kunnen hebben. Dit heeft gevolgen voor de prijs van de Bitcoin en verklaart de grote schommelingen van de prijs van de cryptovaluta.

Investeren in schaarste

Bitcoin werkt met een vooraf bepaald maximum aantal virtuele munten. Dit maximum bedraagt 21 miljoen Bitcoins. Momenteel zijn er echter al 16,7 miljoen stuks in omloop. De schaarste van de virtuele munten en de combinatie met de hoge vraag maakt het voor beleggers een interessante belegging.

Wat is BP 148, en wat betekent het voor de toekomst van Bitcoin?

BP 148 is een upgrade van het Bitcoin algoritme dat in de loop van afgelopen zomer werd geïntroduceerd in de Bitcoingemeenschap. De kans bestaat dat dit algoritme niet op de algemene goedkeuring van de Bitcoinliefhebbers zal kunnen rekenen. Zodoende is het mogelijk dat de gemeenschap zich op zal splitsen in twee groepen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de waarde van de Bitcoin. Zo zou het zomaar kunnen dat een deel van de Bitcoins onbruikbaar zou kunnen worden. De kansen dat het zo ver zal komen zijn echter klein. De kans dat de prijs van de Bitcoin verder stijgt, is daarentegen wel reëel te noemen!

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Sun, 31 Dec 2017 11:38:08 +0000
Bitcoin koers (BTC) live in euro https://www.bronso.be/blog/economie/bitcoin-koers-live-in-euro https://www.bronso.be/blog/economie/bitcoin-koers-live-in-euro

Hieronder een live chart van de Bitcoin koers in euro. Het is een Realtime live chart. Bitcoin koers (BTC) live in euro te volgen.


Hoe wordt de prijs van Bitcoin bepaald?

In het algemeen kun je stellen dat de prijs van de Bitcoin door de wet van vraag en aanbod wordt bepaald. Dit wil zeggen dat de prijs van de munt stijgt, wanneer heel veel mensen interesse hebben in Bitcoin en dat de prijs daalt op een moment dat de munt aan populariteit daalt. Daarnaast is het beperkt aantal Bitcoins dat in omloop is van groot belang. Dit gegeven heeft namelijk voor gevolg dat de Bitcoinproductie momenteel op een laag pitje staat en het aantal nieuwe Bitcoin steeds blijft dalen. De prijs kan enkel stabiel gehouden worden, door een vraag te creëren die het niveau van inflatie van de munt volgt.

Een beperkt aantal Bitcoin maakt de digitale munt immers gegeerd en dit leidt potentieel tot een grotere vraag en de daarbij horende inflatie. Dankzij het vastgestelde maximum aantal Bitcoins blijft de markt van deze munt bewust klein. Dit heeft voor gevolg dat kleine aankopen en verkopen al een relatief grote impact op de Bitcoinmarkt kunnen hebben. Dit heeft gevolgen voor de prijs van de Bitcoin en verklaart de grote schommelingen van de prijs van de cryptovaluta.

Is het mogelijk om de waarde van de Bitcoin te voorspellen of te berekenen?

Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. Dit is niet mogelijk. Bitcoin volgt de wet van vraag en aanbod. Wat dit aspect betreft, is de digitale valuta goed te vergelijken met regulier geld. Bitcoin mag dan wel een nieuwe speler zijn in de financiële wereld, maar toch vertoont deze munt veel meer gelijkenissen met traditioneel geld dan je op het eerste zicht zou vermoeden.

Hoe hoog kan de prijs van de Bitcoin gaan?

Ook op deze vraag is het moeilijk om een goed antwoord te formuleren. Toen de Bitcoin enkele jaren geleden voor het eerst de drempel van de € 1000 overschreed, volgde in de periode daarop een lange tijd van opeenvolgende dalingen. Op een bepaald moment was de Bitcoin nog maar € 200 waard. Toen was het nog onvoorstelbaar dat de Bitcoin ooit nog € 20.000 waard zou kunnen zijn. Ook nu is de koers weer in dalende lijn. Het is m.a.w. onvoorspelbaar of deze daling zal blijven duren of we enige tijd later weer op een hausse afstevenen!

Kan een live Bitcoinkoers ook voorspellingen doen?

Live een grafiek volgen is een ding dat je kunt doen om je winst of verlies bij te houden. Het zou nog handiger zijn, mocht je ook daadwerkelijk de verdere evolutie van de waarde van de Bitcoin kunnen voorspellen aan de hand van enkele duidelijke parameters. Plotse stijgingen en dalingen van 10% zijn niet abnormaal. Het is dan ook belangrijk om weten wat de koers van de cryptovaluta bepaalt. Zoals eerder vermeld, volgt de koers in grote mate de wet van vraag en aanbod. De live Bitcoinkoers met een visuele grafiek is dan wel een handige tool om de koers in het oog te houden, een tool om de toekomstige prijs te bepalen, is het echter niet!

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Wie Bitcoin of een andere cryptovaluta wil kopen, doet er goed aan om klein te beginnen. Je kunt Bitcoin ook kopen voor bedragen zoals € 20 of € 50. Je bezit dan maar een heel klein beetje Bitcoin, maar dat kan groeien! Tegelijk ben je er zeker van dat je niet te veel geld kwijtraakt, mocht de koers nu helemaal kelderen.

Bitcoin koers live euro

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Sun, 31 Dec 2017 11:33:22 +0000
Hoeveel bitcoins zijn er? https://www.bronso.be/blog/economie/hoeveel-bitcoins-zijn-er https://www.bronso.be/blog/economie/hoeveel-bitcoins-zijn-er

Hoeveel bitcoins zijn er?

21 miljoen stuks is het maximum aantal Bitcoins dat kan worden aangemaakt. Het aantal Bitcoins is beperkt, wat het voor beleggers interessant maakt.

Hoeveel bitcoins zijn er momenteel in omloop?

Momenteel zijn er 16,7 miljoen stuks in omloop. Bitcoin werkt met een vooraf bepaald maximum aantal virtuele munten. Dit maximum bedraagt 21 miljoen Bitcoins.

Hoe hoog kan de prijs van Bitcoin stijgen?

De prijs van de Bitcoin heeft net een ongekende hausse gekend en vertoond momenteel een dalende lijn. Ook in het verleden was er vaak sprake van een daling in waarde van de virtuele munt. De vraag die op ieders lippen prijkt, is dan ook of er een kans bestaat dat er zich in de toekomst nog eens zulke piek zal voordoen. We weten dat dit afhangt van de wet van vraag en aanbod.

We weten ook dat de Bitcoin gegeerd blijft omdat er slechts een bepaald aantal van in omloop komen en dat het maximale aantal nog niet bereikt is. Dit zijn punten die erop wijzen, dat het best mogelijk is dat de Bitcoin in de toekomst nog eens zal pieken.

Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

Wie Bitcoin of een andere cryptovaluta wil kopen, doet er goed aan om klein te beginnen. Je kunt Bitcoin ook kopen voor bedragen zoals € 20 of € 50. Je bezit dan maar een heel klein beetje Bitcoin, maar dat kan groeien! Tegelijk ben je er zeker van dat je niet te veel geld kwijtraakt, mocht de koers nu helemaal kelderen.

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Sun, 31 Dec 2017 11:30:49 +0000
Wat is bitcoin cash en hoe kan ik het kopen? https://www.bronso.be/blog/economie/wat-is-bitcoin-cash https://www.bronso.be/blog/economie/wat-is-bitcoin-cash

Bitcoin cash

Iedereen is ondertussen vertrouwd met de term Bitcoin. Ondertussen wordt de digitale munt steeds verder ontwikkeld. Zo ontstond de Bitcoin cash die je echter niet mag verwarren met de Bitcoin. De reden om Bitcoin cash te ontwikkelen, bestond erin dat het aantal transacties met de cryptovaluta steeds groeide, waarbij duidelijk werd dat de blockchain die gebruikt wordt om Bitcoin te mijnen dit technisch niet meer aankon. Zo werd Bitcoin cash geboren.

Wat is Bitcoin cash?

Op 1 augustus 2017 werd Bitcoin cash een op zichzelf staande cryptovaluta. Het gaat, voor de duidelijkheid, dus niet om een cash versie van de digitale munt.

Wat zijn de verschillen tussen Bitcoin cash en Bitcoin?

Hoewel Bitcoin en Bitcoin cash volgens hetzelfde principe werken, zijn, er toch merkbare verschillen! We geven graag een overzicht.

Bitcoin cash beschikt over grotere blokken dan Bitcoin. De grootte van deze blocks bedraagt 8 MB in plaats van 1 MB bij Bitcoin. Dit heeft gevolgen voor de transacties. Deze worden sneller en de kosten voor de gebruikers worden gevoelig lager.

De digitale handtekening die je gebruikt bij Bitcoin cash onderging een belangrijke update. Deze handtekening kan niet gebruikt wordt bij gewone Bitcoin transacties en is veel veiliger.

Bitcoin cash maakt deel uit van een ander netwerk dan het originele netwerk. Hierdoor wordt het systeem van digitale valuta een tweede keer gedecentraliseerd.

Voor Bitcoin cash werd het Emergency Difficulty Adjustment ontworpen, waardoor het ontginnen van Bitcoins cash vergemakkelijkt wordt in vergelijking met het originele systeem van Bitcoin. Op deze manier poogt het netwerk om meer mensen enthousiast te maken om over te schakelen naar Bitcoin cash.

Bitcoin cash kopen

Bitcoin cash is een spin-off van Bitcoin. Het is eveneens een cryptovaluta en de manier waarop je deze valuta verkoopt, koopt of belegt, verschilt weinig of niets van de transacties die je in Bitcoin zou doen. Sterker nog, je vindt Bitcoin cash ook terug op websites waarop in Bitcoin wordt gehandeld. Dan denken we in de eerste plaats aan de online wisselkantoren zoals Coinbase

Wallets voor Bitcoin cash

Net zoals voor Bitcoin, heb je voor Bitcoin cash wallets nodig! Ook hier heb je de keuze tussen software wallets, hardware wallets en paper wallets. Ook hier vind je dezelfde manier van werken terug als bij de bitcoin en dien je gelijkaardige handelingen uit te voeren om de wallets aan te maken en te gebruiken.

Een goede raad voor wie Bitcoin cash wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Sun, 31 Dec 2017 11:25:33 +0000
Wat is een Bitcoinadres en hoe maak je het aan? https://www.bronso.be/blog/economie/wat-is-een-bitcoinadres-en-hoe-maak-je-het-aan https://www.bronso.be/blog/economie/wat-is-een-bitcoinadres-en-hoe-maak-je-het-aan

Bitcoin adres

Om geld over te maken via de bank, heb je een bankrekening nodig. Wil je in Bitcoin handelen of overmaken aan iemand anders, dan hebben beide partijen een Bitcoinadres nodig. In die zin is een Bitcoinadres in grote mate te vergelijken met een bankrekening.

Hoe werkt een Bitcoinadres?

Een Bitcoinadres bestaat uit 26-35 alfanumerieke tekens en begint steeds met 1 of 3. Wie handelt in Bitcoin, moet er rekening mee houden dat elke transactie in deze valuta onomkeerbaar is. Bitcoin werkt dankzij een zogenaamde blockchain. Deze keten van blokken bevat een logboek waarin alle transacties worden vastgelegd. Blockchains zijn onverhuld en openbaar. De blokken zitten verdeeld op de verschillende knooppunten in het netwerk van computers van het peer-to-peer-netwerk. In principe kan iedereen hier aan deelnemen!

Hoe ziet een Bitcoinadres eruit?

Een Bitcoinadres is samengesteld uit een reeks van hoofdletters en kleine letters. Voor de reeks letters staat steevast een 1 of een 3. Zo kun je twee vormen van Bitcoinadressen onderscheiden.

De reeksen die met 1 beginnen, duiden erop dat je één computer of mobiel apparaat nodig hebt om een bedrag aan digitale valuta te versturen. Begint het Bitcoinadres met het cijfer 3, dan wil dit zeggen dat er sprake is van een adres waarbij het nodig is om 3 digitale handtekeningen te hebben vooraleer je iets kunt versturen.

Hoe maak je een Bitcoinadres aan?

Nu je weet wat een Bitcoinadres is en hoe het werkt, ben je er klaar voor om er zelf een aan te maken. Je kunt dit op de twee volgende manieren doen:

1. Een handmatig Bitcoinadres aanmaken via Bitaddress.org: Je maakt een willekeurig Bitcoinadres aan door je muis in verschillende richtingen over het scherm te bewegen. Je ziet dan een tekstscherm verschijnen waarin je zelf op goed geluk een tekst van je keuze of willekeurige letters kunt toevoegen. Dit blijf je doen tot op het moment dat je adres als 100% willekeurig wordt beschouwd.

2. Registeren bij Blockhain.com: Via de website kun je een virtuele portemonnee of een wallet aanmaken, en deze beschikt meteen over een Bitcoinadres. Dit adres is zichtbaar wanneer je je wallet opent. Naast dit adres vind je in de wallet ook een QR-code die je kunt gebruiken voor betalingen met je smartphone.

Zo kun je op termijn gerichte analyses maken en zo beter voorspellen wanneer de cryptomunt zal pieken in de toekomst. Op basis van lange termijn analyses wordt het namelijk duidelijk dat de Bitcoin potentieel heeft om in de toekomst nog verder te pieken. Het einde is bijgevolg nog ver van in zicht! Je moet alleen geduld hebben en met beleid investeren.

Bitcoin kopen

Het kopen van Bitcoin kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:

Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!

]]>
info@bronso.be (Sofian Bouazzaoui) Economie Sun, 31 Dec 2017 11:22:10 +0000