Menu

Wat is een bitcoin paper wallet, en hoe maak je het aan?

Deel dit artikel:

Bitcoin paper wallet

Wie Bitcoins bezit of erin handelt, heeft een wallet nodig. Deze virtuele portemonnee is het best zo veilig mogelijk. Hardware wallets zijn veiliger dan software wallets, maar het kan nog veiliger.

We legden al meer dan eens uit dat je Bitcoingegevens het best offline bewaart en indien mogelijk op een stuk papier schrijft dat je nadien op een veilige en geheime plaats bewaart. Dit is meteen ook het principe van een paper wallet in een notendop uitgelegd. Hoe maak je nu zulke paper wallet? We leggen het hieronder uit!

Wat is een paper wallet

In principe is een paper wallet dus een backup op papier van je publieke en private sleutels. Vaak vind je hier ook QR-codes op zodat deze sleutels ingescand kunnen worden wanneer je ze nodig hebt. Het voordeel van papier is dat het niet gehackt kan worden. Na een tijdje kan inkt wel vervagen. Uiteraard mag je dit stuk papier niet verliezen, want dan ben je al je gegevens alsnog kwijt!

Hoe maak je een paper wallet?

Om een paper wallet aan te maken, ga je naar sites zoals BitAddress.org of LiteAddres.org Daar doorloop je alle stappen die nodig zijn om een gewoon Bitcoinadres aan te maken. Je krijgt dan je twee sleutels en de bijbehorende QR codes. Deze mag je hoegenaamd niet inscannen! Vervolgens klik je op ‘paper wallet aanmaken’. Vervolgens kun je het aantal adressen dat je wilt aanmaken, bepalen. Vervolgens maak je het nodige aantal wallets aan. Eens deze klaar zijn, kun deze printen. Alles wat je hiervoor moet doen, is de instructies volgen om de informatie naar de printer te sturen!

In principe bestaat een paper wallet uit een stuk papier waarop je je Bitcoin gegevens hebt geprint. Er komt echter nog wat meer bij kijken. Een paper wallet bestaat uit twee sleutels. De openbare sleutel betreft je Bitcoin adres dat andere gebruikers nodige hebben om je Bitcoins te kunnen opsturen. Het tweede deel is je persoonlijke sleutel waarvan de gegevens privé zijn. Deze gegevens heb je nodig om zelf Bitcoin naar anderen te verzenden.

Je hebt beide sleutels nodig om tot een transactie te komen

Handelen in Bitcoin is niet mogelijk zonder de combinatie van de twee sleutels. Wie maar over één sleutel beschikt, is hier niks mee. Tegelijk is het belangrijk om weten dat als iemand anders één van jouw twee sleutels bemachtigt, in jouw plaats Bitcoins kan versturen of ontvangen! Software wallets zijn op dat gebied nogal kwetsbaar. Ze kunnen gehackt worden. Hardware wallets zijn op dat punt al wat veiliger, maar nog niet veilig genoeg. Bijkomend wil je niet hebben dat je pc gestolen wordt en dat je zo je zuurverdiende Bitcoins kwijt bent.

Hoe koop je Bitcoin?

Bitcoin kopen kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:

Eindnoot:

Wees voorzichtig, beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan! Wie Bitcoin of een andere cryptovaluta wil kopen, doet er goed aan om klein te beginnen. Je kunt Bitcoin ook kopen voor bedragen zoals € 20 of € 50. Je bezit dan maar een heel klein beetje Bitcoin, maar dat kan groeien! Tegelijk ben je er zeker van dat je niet te veel geld kwijtraakt, mocht de koers nu helemaal kelderen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Relevante artikels

Advies nodig?

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende scan aan voor uw website.
Wij voeren een uitgebreide scan en stellen een SEO-rapport op met aanbevelingen
voor het verbeteren van de vindbaarheid en de conversie van uw website.

Scan aanvragen